Vanredna skupština
30

Jasmin Memišević dao ostavku na funkciju predsjednika NK Čelik

Piše: E. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dosadašnji predsjednik NK Čelik Jasmin Memišević na večerašnjoj vanrednoj skupštine podnio je neopozivu ostavku.

Večerašnja skupština NK Čelik trebala bi biti historijska, odnosno, glavna tema trebala je biti ulazak turskih investitora u NK Čelik. Međutim, Memišević je prije samog glasanja za tačke dnevnog reda zatražio da jedna od tačaka bude i njegova neopoziva ostavka. Iako na sjednici još uvijek nije razmatran ulazak investitora u NK Čelik Memiševićeva ostavka usvojena je sa 127 glasova “za” i dva glasa “protiv”.

U obraćanju prisutnima Memišević je kazao kako se iza kulisa dešavaju druge stvari nepoznate javnosti te da će investitori odustati ukoliko se večeras ne izglasa njihov ulazak u klub.

Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

“Večeras je na vama odluka da li investitor ulazi ili ne u Čelik. Sutra pregovori staju i nema dodatnih dana o kojima se ovdje priča. Investitor želi biti načisto s tim. Ja sam tražio da se o mojoj ostavci razmatra nakon odluke ulaska ili ne ulaska investitora u klub kako ne bi bilo da sam dao ostavku ranije i 'prebacio krivicu'. Oni ušli u klub ili ne, ja dajem ostavku i krivicu ne prebacujem ni na koga”, kazao je Memišević čija je odluka o ostavci ipak izglasana prije odluke o ulasku investitora.

Dnevni red današnje sjednice je odmah na početku izmijenjen na prijedlog predsjednika Nadzornog odbora NK Čelik Tarika Hadžimahmutovića, a u narednim satima odlučivat će se o sudbini zeničkog premijerligaša.

Za mandatara izabran je Damir Bradarac.