Greuther Fürth u elitnom rangu
4

Jasmin Fejzić u narednoj sezoni brani u Bundesligi

Piše: Edin Isanović
Jasmin Fejzić
Jasmin Fejzić
Greuther Fürth osigurao je ulazak u elitni rang njemačkog nogometa.Tim koji sa klupe vodi Michael Büskens trenutno se nalazi na prvom mjestu 2. Bundeslige. Kolo prije kraja imaju bod više od Eintrachta iz Frankfurta koji će, također, naredne sezone biti u društvu najboljih.

Ono što nama privlači pažnju jeste da je bh. golman Jasmin Fejzić alternativa prvom čuvaru mreže Greuther Fürtha - Maxu Grünu.

Inače, Fejzić je nedavno imao pravi peh. U okviru polufinala Kupa Njemačke koje se igralo 21. marta ove godine Greuther Fürth je u posljednjim sekundama meča poražen od Borussije iz Dortmunda sa 1:0.

Trener domaćih Büskens bio je siguran da će njegov tim izboriti izvođenje jedanaesteraca pa je umjesto standarnog čuvara mreže Grüna u 118. minuti ubacio bh. golmana Jasmina Fejzića, koji je specijalista za odbrane kaznenih udaraca.

Nažalost, samo što je ušao u igru Fejzić je primio neobičan gol. Udarac Gündogana završio je na stativi, lopta se u povratku odbila od njegovih leđa i otkotrljala u mrežu.

"Mogao sam zaplakati. Veći peh nisam mogao imati. Žao mi je", naglasio je nakon meča Fejzić.

Nakon nesretno primljenog pogotka dobio je veliku podršku saigrača i trenera.

Pored toga što je specjalista za odbrane jedanaesteraca Fejzić, koji je branio i za drugu ekipe Greuther Fürtha, je često izvodio kaznene udarce za svoj tim i postizao pogotke.

"Osjećam se sigurno kada izvodim penale", istako je svojevremeno Fejzić koji će povećati koloniju bh. igrača u Bundesligi u narednoj sezoni.

Jasmin je rođen 15. maja 1986.godine u Tupkovićima, mjestu između Živinica i Kalesije.