Novo ime na spisku Safeta Sušića
0

VIDEO / Jasmin Fejzić sjajno izvodi i brani kaznene udarce

Piše: Edin Isanović
Jasmin Fejzić
Jasmin Fejzić
Novo ime na Sušićevom spisku pred dvoboj sa Grčkom je golman Jasmin Fejzić. On je aktuelni čuvar mreže Aalena, kluba koji se trenutno nalazi na jedanaestom mjestu druge Bundeslige. Karijeru je počeo graditi u Stuttgart Kickersima.

Branio je i za drugi tim Greuther Fürtha, koji se tada takmičio u četvrtom razredu njemačkog nogometa. Fejzić je u to vrijeme svojim golovima pomogao timu da popravi položaj na tabeli. Zanimljivo, postigao je nekoliko pogodaka sa bijele tačke.

"Osjećam se sigurno kada izvodim penale. Nastavit ću davati sve od sebe da budem spreman kada to zatreba", naglašavao je u to vrijeme Fejzić, koji je kasnije preselio u prvi tim Greuther Fürtha.

Bio je rezervni golman, a specijalista je za odbrane kaznenih udaraca.

Recimo, prošle godine, u okviru polufinala Kupa Njemačke, Greuther Fürth je u posljednjim sekundama meča poražen od Borussije iz Dortmunda rezultatom 1:0.

Jedini gol na utakmici postigao je Gündogan u 120. minuti, i to na vrlo neobičan način.

Trener domaćih Büskens bio je siguran da će njegov tim izboriti izvođenje jedanaesteraca pa je umjesto standarnog čuvara mreže Gruna u 119. minuti ubacio bh. golmana Jasmina Fejzića.

Nažalost, samo što je ušao u igru Fejzić je primio neobičan gol. Udarac Gündogana završio je na stativi, lopta se u povratku odbila o njegova leđa i otkotrljala u mrežu.

Kako stvari stoje, Fejzić će biti treći golman našeg državnog tima.