O prelasku u Beograd
3

Jarni: Zbog Petrovićeve izjave o Zvezdi tri dana mi nije prestao zvoniti telefon

F. Z.
Robert Jarni (Foto: EPA-EFE)
Robert Jarni (Foto: EPA-EFE)
Bivši reprezentativac Hrvatske i trener Sarajeva Robert Jarni demantovao je izjavu bivšeg trener Crvene zvezde Ljupka Petrovića koji je rekao da je postojao dogovor o njegovom prelasku u redove beogradskog kluba.

Petrović je nedavno izjavio da su Davor Šuker i Robert Jarni bili na pragu dolaska u Zvezdu 1991. godine.

"Davor Šuker i Robert Jarni su igrači koje smo već kaparisali i koji je trebalo da dođu u Crvenu zvezdu u ljeto 1991. godine. Isto tako vam garantujem da bismo ponovili uspjeh iz Barija, i to možda više puta. Međutim, izbio je rat i sve je to propalo. Žao mi je jer je Jugoslavija imala snagu da donese ne samo jednog, već možda i više prvaka Evrope", rekao je Petrović.

Njegovu izjavu u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju demantovao je bivši nogometaš madridskog Reala.

"Zbog te izjave Ljupka Petrovića mobitel mi ne prestaje zvoniti tri dana. Zovu me svi prijatelji i poznanici i govore mi kako su pročitali tu vijest. Moram priznati da je nisam ni vidio dok mi nije poslana na mobitel. Jednostavno ne mogu shvatiti zašto je Petrović to izjavio kad to nije istina. Sa mnom o transferu u Zvezdu niko nikad nije razgovarao, niti me pitao da li bih ja tamo igrao. Da stvar bude još čudnija, ne znam kome je to Zvezda dala kaparu za moje usluge. Pojma nemam", rekao je Jarni.