Nogometaš West Hama
49

Jarmolenko: Možete misliti koliko sam glup, poslao djecu u Kijev dan prije početka rata

D. P.
Jarmolenko s porodicom (Foto: Instagram)
Jarmolenko s porodicom (Foto: Instagram)
Jedna od najvećih ukrajinskih zvijezda i nogometaš West Hama Andrij Jarmolenko osvrnuo se na početak rata u njegovoj zemlji i otkrio zbog kojeg poteza mnogo žali.

Jarmolenko je u više navrata pozvao na prekid sukoba, a nakon pogotka protiv Aston Ville zaplakao je na terenu i posvetio gol svojoj zemlji.

Međutim, otkrio je zbog kojeg poteza najviše žali. U razgovoru za Football 1/2/3 otkrio je da je dan prije početka ruske agresije na Ukrajinu porodicu poslao u Kijev.

"Kada je sve počelo 24. februara, stigao sam na trening i nisam mogao progovoriti. Suze su mi same tekle i zamolio sam trenera da me pusti kući. Nisam vjerovao da se to može desiti. Poslao sam porodicu u Kijev jer je moje dijete trebalo na ljekarski pregled", rekao je iskreni Jarmolenko.

Ukrajinski nogometaš (32) naveo je da je rat u Ukrajini počeo dan nakon što je porodicu poslao u Kijev.

"Možete li zamisliti kakav sam bio sljedećeg jutra kada je sve počelo? Samo sam htio trčati i udarati glavom o zid. Kakva sam budala, poslao svoju porodicu u Kijev, a ja sjedim u Londonu", dodaje Jarmolenko.

Ukrajinac tvrdi da su mu u klubu napravili nekoliko ustupaka i pomogli da lakše prebrodi tešku situaciju.

"Trener David Moyes mi je rekao da li želim trenirati ili ne. Poručio mi je da učinim sve što mogu kako bih osigurao sigurnost svoje porodice. Morao sam ostati profesionalac pa sam se vratio u klub", zaključio je Ukrajinac.

Podsjetimo, Jarmolenko je jedna od najvećih legendi ukrajinske reprezentacije za koju je upisao 105 utakmica i postigao 44 gola.