Prevelika buka
0

Japanci traže zabranu upotrebe navijačkih truba na SP-u

FENA
Japanski nogometni savez priključio se brojnim protivnicima upotrebe vuvuzela, plastičnih navijačkih rogova koje koriste južnoafrički navijači, a koji su odzvanjali stadionima od prve do posljednje minute na Kupu konfederacija odigranom ovog ljeta.

Iz Japanskog saveza oglasili su se nakon subotnje prijateljske utakmice u kojoj su remizirali upravo s Južnoafričkom Republikom (0:0) u Port Elizabethu.

"Zatražili smo da Južnoafrički nogometni savez smanji razinu buke. Čovjek ne čuje samog sebe kada priča. Spomenut ću to predsjedniku FIFA-e Seppu Blatteru", rekao je predsjednik Japanskog nogometnog saveza Motoaki Inukai za Sankei Sports.

Nakon Kupa konfederacija FIFA je primila brojne žalbe, pogotovo od komentatora koji su se žalili da ih buka ometa kod prijenosa utakmica, ali i samih igrača i članova stručnih stožera.

"Ne možete čuti vlastitog suigrača koji vam nešto želi reći na udaljenosti od dva metra. Morate otići do njega i reći mu direktno na uho ono što želite", izjavio je japanski reprezentativac Tulio.

Na sve dosadašnje prigovore i zahtjeve za zabranu vuvuzela iz FIFA-e su se oglušili uz obrazloženje da su one jedinstveno obilježje domaćina sljedećeg SP-a.