Trener Borca
3

Janković uoči gostovanja u Vitezu: Pobjedom se želimo vratiti u borbu za šestu poziciju

Piše: D. B.
Igor Janković
Igor Janković
U okviru 16. kola Premijer lige BiH banjalučki Borac će biti gost Vitezu, a tim povodom je u prostorijama kluba održana konferencija za medije na kojoj su se medijima obratili trener Velikana iz Platonove Igor Janković te nogometaš Petar Kunić.

Jankoviću će utakmica u Vitezu biti debi na klupi banjalučkog kluba.

"Svjesni smo šta nas očekuje na toj važnoj utakmici za obje ekipe. Janičić i Karić su suspendovani zbog kartona, dok je Dujaković dugo povrijeđen. Spremni smo za utakmicu, trudit ćemo se i dati maksimum za pobjedu koja bi nas vratila u borbu za šestu poziciju, odnosno za Ligu za prvaka, što nam je cilj ove sezone", izjavio je Janković.

Odnosom igrača na treninzima je zadovoljan te se nada da će to rezultirati uspjehom protiv Viteza.

"Igrači rade na vrhunskom nivou, odradili smo dva treninga. Sve smo se dogovorili, vjerujem da Borac može napraviti više u ovoj sezoni. Ekipe su dosta izjednačene u ligi pa se samo uz maksimalan angažman može doći do pobjede. Znamo šta nam se dogodilo u Zenici, opekli smo se. Protiv Viteza neće biti lako", rekao je novi trener Borca.

Potom se novinarima obratio i nogometaš Petar Kunić.

"Bit će to teška i zahtjevna utakmica, posebno jer su iza nas susreti u kojima smo zabilježili negativne rezultate. Međutim, profesionalci smo, okrenuli smo se utakmici s Vitezom, garantujem da ćemo dati sve od sebe. Nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat", kazao je Kunić.

Vitez i Borac se sastaju u subotu od 13:00 sati.