Pomoćni trener
13

Janković: Nemamo novih problema s povredama, svi igrači su zdravi i spremni za Belgiju

Piše: D. B.
Igor Janković (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Igor Janković (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH se priprema za utakmicu protiv Belgije koja se igra u subotu na Grbavici u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Tim povodom se novinarima obratio pomoćni trener Zmajeva Igor Janković.

Janković je istakao da je igračima jasno šta se od njih očekuje.

"U ponedjeljak smo obavili interne razgovore s igračima, a danas su nas posjetili zvaničnici Nogometnog saveza BiH s kojim smo imali radni sastanak. Danas ćemo se opustiti i odmoriti, a sutra nastavljamo klasični mikrociklus priprema za utakmicu. Igrači su svjesni u kakvoj smo situaciji, znaju šta nam donose utakmice protiv Belgije i Estonije, koliko bodova je u igri i šta trebamo ostvariti. Dat ćemo maksimum na treninzima i na utakmicama, kako bismo opravdali očekivanja navijača. Vjerujemo da ćemo se na kraju zajedno radovati", izjavio je Janković.

Nakon što su se povrijedili Miralem Pjanić, Mario Vrančić, Jozo Šimunović, Sanjin Prcić i Ermin Bičakčić, stručni štab našeg državnog tima više nema problema s povredama.

"Nema novih problema, okupili smo se, jedna ekipa je malo jače radila, dok je druga radila oporavak. Svi igrači su zdravi i spremno dočekuju utakmicu", završio je Janković.

Utakmica između BiH i Belgije se igra 7. oktobra na Grbavici, a tri dana kasnije gostujemo u Estoniji.