FK Sarajevo
7

Janjoš: Zaria zna igrati na rezultat; Mihojević: Očekujem tešku utakmicu

Klix.ba
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Prije večerašnjeg službenog treninga u press salonu stadiona Zimbru u Kišnjevu održana je press konferencija Fudbalskog kluba Sarajevo povodom sutrašnje utakmice u kojoj naš predstavnik Zariji.

Prisutnim moldavskim novinarima obratili su se šef stručnog štaba Mehmed Janjoš i kapiten Sarajeva Marko Mihojević.

"Imamo jako dobar utisak o samom gradu, dobro smo dočekani. Sutra nas očekuje utakmica protiv jedne iskusne ekipe, koja zna igrati na rezultat i učinit će sve sa njihove strane, kako bi prošli u naredni krug takmičenja. Sarajevo i Zarija su tu negdje po kvalitetu, ali je sigurno da smo mi došli u Moldaviju sa jasnim ciljem. Želimo pružiti dobru utakmicu i sa što boljim rezultatom dočekati revanš.”, rekao je Janjoš, dodavši:

"Istina, nismo imali mnogo informacija o protivniku, ali smo u proteklim danima sve potrebno sakupili. Riječ je o disciplinovanoj ekipi, dobro organizovanoj, koja želi igrati. Prosječna starost igrača Zarije je približno 30 godina i znamo šta nam je činiti kada izađemo na teren. Ne smatram da je prednost što se prva utakmica igra u gostima. Ipak, ovo je jedan dvomeč i prvo poluvrijeme se igra ovdje, u Moldaviji, gdje želimo ostaviti jako dobar utisak i ostvariti za nas, dobar rezultat", rekao je Janjoš.

"Očekujem jednu tešku i zahtjevnu utakmicu, ali smo dobro pripremljeni. Stručni štab, zajedno sa videoanalitičarom pripremili su nam sve potrebno što trebamo znati o sutrašnjem protivniku i nadam se da ćemo adekvatno odgovoriti zahtjevima na terenu, kako bismo ostvarili što bolji rezultat uoči uzvrata pred našom publikom, na našem stadionu", rekao je Marko Mihojević, kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo.

Utakmica između Zarije i Sarajeva na rasporedu je u četvrtak, 29. juna sa početkom u 20 sati po lokalnom vremenu, odnosno 19 po srednjoevropskom.