Nogomet
5

Janjoš: Radnik nije slučajno u vrhu tebele, ali je Sarajevo spremno da pobijedi

Piše: D. B.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Sarajevo će u nedjelju u 1. kolu Lige za prvaka ugostiti ekipu Radnika, a tim povodom je danas održana konferencija za medije tima s Koševa.

"Pokušali smo iskoristiti pauzu na najbolji mogući način, bili smo četiri dana u Čitluku. Voljeli bismo da smo bili kompletni, ali nas raduje što danas naša ekipa ima pet reprezentativaca, što je izvanredno i moramo težiti tome", izjavio je Janjoš.

Utakmici protiv bijeljinskog tima se pristupa veoma ozbiljno i s puno respekta prema protivniku.

"Čeka nas zahtjevna utakmica, Radnik je osvajač Kupa BiH i sada je u vrhu tabele, ne slučajno. Ekipa je sjajno vođena, znaju svoj posao i znaju igrati na rezultat. Očekuje nas teška utakmica, ali je Sarajevo spremno da osvoji sva tri boda", rekao je trener FK Sarajevo.

Mehmed Janjoš (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Mehmed Janjoš (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Bordo ekipi nedostaju četiri igrača, ali se samo o pobjedi razmišlja.

"Imamo problema, u rosteru nema suspendovanih Ahmetovića, Mihojevića i Ivetića, kao ni povrijeđenog Radovca. Ostali su spremni, vjerujemo da će odgovoriti zahtjevima te da ćemo u nedjelju osvojiti tri vrlo važna boda", kazao je Janjoš.

Šef stručnog štaba je istakao nekoliko pojedinaca iz protivničkog tima te jasno ukazao na ciljeve Sarajeva.

"Radnik je vrlo dobra ekipa, igraju kontinuirano dobro, brani Lučić, tu su Obradović, Đurić i Okić, kvalitetni su to igrači. Maksimalan oprez protiv neugodnog protivnika, no, želimo započeti playoff s tri boda. Prednost nam je što igramo kući i što jako želimo Evropu, što nam je osnovni cilj", dodao je trener tima s Koševa.

Mehmed Janjoš (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Mehmed Janjoš (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Sarajevo je teško poraženo protiv Slobode, čime je prekinut dugi niz pobjeda. Ipak, ekipa se oporavila i spremna je za nove pobjede.

"Moral se podigao nakon teškog poraza od Slobode koji smo zaslužili. Odigrali smo katastrofalno, nadam se da smo izvukli pouke te da Sarajevo više neće tako odigrati", dodao je Janjoš.

Saša Balić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Saša Balić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Potom se novinarima obratio nogometaš Saša Balić.

"Odradili smo mini ciklus u Čitluku veoma kvalitetno. Nedostajali su nam reprezentativci, ali smo dobro radili. Očekujemo tešku utakmicu protiv Radnika, ekipa je sjajno vođena, ima glavu i rep. Ipak, mi smo favoriti protiv bilo koga na Koševu, nadam se kvalitetnoj partiji i pobjedi koja će nas približiti izlasku u Evropu", rekao je Balić.

Od protivnika ne očekuje otvorenu, nego taktičku igru.

"Znajući njih, kvalitetni su u gostima. Neće nas napasti na Koševu, očekujem taktičku igru, a na nama je da odgovorimo. Sigurno, spremni smo za to, znamo njihove kvalitete i mane", završio je Balić.

Utakmica Sarajevo - Radnik Bijeljina se igra u nedjelju od 19:45 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase. Iz kluba su saopćili da će besplatno reklamirati fabriku deterdženata Dita iz Tuzle.