Duel s Radnikom
23

Janjoš: Pobjedom u Bijeljini ostajemo u borbi za sami vrh

Klix.ba
Mehmed Janjoš (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mehmed Janjoš (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ekipa Sarajeva ovog vikenda gostovat će u Bijeljini u okviru 6. kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine protiv domaćeg Radnika: Susret će biti odigran u subotu s početkom u 17 sati, a najavio ga je šef stručnog štaba FK Sarajevo Mehmed Janjoš.

“Pripreme za samu utakmicu teku normalno. U Bijeljinu idemo kako bismo osvojili tri boda i taj način ostali u borbi za sami vrh tabele. Radnik je odlična ekipa, koja želi četvrto mjesto, kako bi sebi sačuvala priliku za izlazak na međunarodnu scenu. Riječ je o kvalitetnoj ekipi, koja će tražiti bodove protiv Sarajeva, ali ponavljam, mi ćemo pokušati da osvojimo tri boda.”, rekao je Janjoš.

Potom se osvrnuo se na stanje u ekipi.

“Što se tiče igračkog kadra, put Bijeljine neće ići povrijeđeni Balić i Rustemović te Sarić koji ima tri žuta kartona. Svi ostali igrači konkurišu za sastav. Respektujemo ekipu Radnika, koja dobro igra, ali mi idemo da odigramo jednu dobru utakmicu, koja nam može dati puno toga", kazao je trener FK Sarajevo.

Poslije nekoliko sedmica, utakmica protiv Radnika bit će prva koju Sarajevo dočekuje bez takmičarskog meča u toku sedmice.

“Vjerujem da će ekipa biti svježa, pokušavamo da osvojžimo ekipu i uđemo što bolje u samu utakmicu", zaključio je Janjoš.

Dodajmo i to da je utakmica između Radnika i Sarajeva u subotu u direktnom TV prijenosu na Moja TV.