Bordo tim fokusiran
8

Janjoš: Osnovni cilj protiv Slobode je pobjeda, ne razmišljamo o Širokom Brijegu

Piše: D. B.
Mehmed Janjoš (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Mehmed Janjoš (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
FK Sarajevo u petak od 19:00 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase igra utakmicu 7. kola Lige za prvaka protiv tuzlanske Slobode, a tim povodom su se novinarima obratili trener Bordo ekipe Mehmed Janjoš i nogometaš Anel Hebibović.

"Atmosfera u ekipi je veoma dobra, pogotovo poslije pobjede u Bijeljini rezultatom 3:0. Tom utakmicom smo matematički osigurali Evropu, što nam je bio osnovni cilj. Veoma smo sretni, ali sad je pred nama novi zahtjev, novi imperativ, a to je osvajanje trofeja. Moramo učiniti sve da budemo što spremniji i organizovaniji, da bismo uspjeli u tome. Nadam se da Sarajevo u ovom trenutku ima dovoljno snage da izvuče ovu polusezonu bolje nego smo očekivali", izjavio je Janjoš.

Tuzlansku ekipu iskusni stručnjak izuzetno respektuje, no, jedini cilj je pobjeda.

"Sloboda je vrlo težak protivnik, vidjeli ste to i sami u njihovim susretima sa Željezničarom i Zrinjskim. U Ligi za prvaka ne postoje lagani protivnici, lagane pobjede i sigurni bodovi, pokazali su to i neriješeni rezultati. Svako želi da se pokaže što bolje. Sloboda nam je tradicionalno neugodan protivnik, prošli put su prešli centar jednom ili dva puta, ali su nam zabili gol, odigrali smo 1:1. Očekujemo tešku utakmicu, ali ako Sarajevo hoće da napreduje, osnovni cilj su tri boda i tako ćemo se postaviti", rekao je trener FK Sarajevo.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Bordo tim u prvoj utakmici finala Kupa BiH u srijedu na Koševu dočekuje Široki Brijeg, ali se o tom susretu još uvijek ne razmišlja.

"Ne razmišljamo o Širokom Brijegu, nego samo o Slobodi. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za Kup BiH. Sve naše misli su usmjerene na Slobodu", kazao je Janjoš.

Istakao je i da na trojicu igrača neće moći računati.

"U kombinaciji nisu Saša Balić i Dino Rustemović, a povrijedio nam se i Dušan Hodžić. Oni neće biti u rosteru, što je određen problem. Međutim, Sarajevo ima dovoljan broj igrača koji će nadoknaditi izostanke", dodao je šef stručnog štaba FK Sarajevo.

Anel Hebibović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Anel Hebibović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Potom se novinarima obratio i prvotimac Hebibović.

"Sloboda je kvalitetan tim, tradicionalno neugodan Sarajevu. Ako budemo na pravom nivou kao protiv Radnika, rezultat neće izostati. Svi željno čekamo finale Kupa BiH, neki ga nisu igrali u karijeri, ali prioritet je Sloboda. Potom ćemo se okrenuti Širokom Brijegu", rekao je Hebibović.