Uoči derbija
32

Janjoš: Ne razmišljamo o bodu; Pavlović: Očekujem da pokažemo karakter i pobijedimo

Piše: N. K.
Šef stručnog štaba FK Sarajevo Mehmed Janjoš obratio se danas novinarima uoči sutrašnjeg gostovanja Bordo tima na stadionu Grbavica ekipi Željezničara.

"Utakmica sa Željom je velika privilegija da pokažemo na najvećem derbiju dobar nogomet i prikažemo spektakl. Očekujem povoljan rezultat. Slagao bih kada bih rekao da je atmosfera fenomenalna jer nam nedostaju neki bodovi. Zaslužili smo neke bolje rezultate. Ipak, za derbi nije potrebna dodatna motivacija. Poštujemo Željezničar, ali imamo svoje račune", istakao je Janjoš.

Trener Sarajeva istakao je da je Željezničar dobro složena ekipa, koja dobro radi tokom meča.

"Imate tu Lendrića, koji zabija golove. Tu je Stevanović, tu su Blagojević i Zakarić. Ali imamo i mi dobru ekipu. Ahmetović radi stalno dobro, trudi se, ali znate kako je kada napadače stane. Sada je postigao gol i nadam se da će nastaviti tako. Možda Željezničar ima blagu prednost zbog domaćeg terena, ali ovo je derbi i nikada se ne zna. O bodu ne razmišljamo, nego samo o dobroj utakmici i neka pobijedi onaj koji bude spretniji", rekao je Janjoš.

I golman Bordo tima Bojan Pavlović očekuje tešku utakmicu.

"U bodovnom smo zaostatku i možemo biti zadovoljni samo pobjedom. Ne mislim da će derbi odlučiti prvenstvo. Ipak, ako hoćeš da budeš šampion, moraš pobijediti Želju na Grbavici. Cjelokupna atmosfera bit će oslabljena zbog nedolaska naših navijača. Očekujem da izađemo na teren, pokažemo karakter i pobijedimo", podvukao je Pavlović.