Kup BiH
53

Janjoš: Mladost je u prednosti; Musemić: Evidentno je da je Sarajevo umorno

Piše: N. K.
Nogometaši Sarajeva i Mladosti iz Doboja kod Kaknja remizirali su rezultatom 1:1 u prvoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine odigranoj na stadionu ''Asim Ferhatović Hase''.

Šef stručnog štaba Sarajeva Mehmed Janjoš nije bio najzadovoljniji rezultatom i igrom svoje ekipe.

"Rezultat je mogao otići u obje strane. Drugo poluvrijeme smo igrali slabije nego prvo. Znali smo da Mladost ima odličnu ekipu sa sjajnom kontrom. Sljedeće srijede je drugo poluvrijeme. Rezultat je nepovoljan za nas, ali pokušat ćemo sve da se plasiramo u finale", rekao je Janjoš.

Trener Bordo tima podsjetio je da je njegova ekipa i protiv Zrinjskog imala pritisak u drugom poluvremenu.

"Ekipa je iscrpljena, ali moramo naći mogućnost da se što prije oporavimo i na Grbavici pokažemo da možemo pomrsiti račune na vrhu tabele. Gol smo primili nakon nervoze, ali imali smo nekih šansi. Kada se sve sabere, rezultat je realan. Mladost je u prednosti, ali sve dok postoji šansi učinit ćemo sve da dođemo do finala", podvukao je Janjoš.

Njegov kolega s druge strane, Husref Musemić bio je zadovoljan kako je Mladost odigrala.

"Mogli smo pobijediti, ali i izgubiti. Evidentno je da je Sarajevo umorno poslije teških utakmica. Imamo rezultat koji nam daje šansu, ali sve je otvoreno. Dobro smo odigrali drugo poluvrijeme", istakao je Musemić.