Bordo ekipa spremna
28

Janjoš: Krupa je hit sezone, ali ćemo pobjedom matematički osigurati Evropu

Piše: D. B.
Mehmed Janjoš (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mehmed Janjoš (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
FK Sarajevo u okviru 5. kola Premijer lige BiH na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekuje ekipu Krupe. U obraćanju novinarima su trener Bordo ekipe Mehmed Janjoš i prvotimac Perica Ivetić istakli da očekuju težak meč, ali i osvajanje sva tri boda.

"Pripreme za Krupu teku sasvim normalno, imali smo napornu sedmicu, derbi sa Željezničarom i uzvrat polufinala Kupa BiH sa Mladosti, što smo odradili na odličan način. Sve misli su nam sada sumjerene na Krupu i nastavak borbe za vrh tabele", izjavio je Janjoš.

Sarajevo dočekuje Krupu bez trojice važnih nogometaša, a da je potreban veliki oprez, jasno govore rezultati protivnika. Ipak, pobjeda je jedini cilj.

"Situacija u ekipi je dobra, raspoloženje odlično, pogotovo nakon plasmana u finale Kupa BiH. Imamo problem s trojicom igrača, Novaković ima tri kartona, dok su Rustemović i Balić povrijeđeni. Utakmice u ritmu srijeda - subota crpe, ali mi moramo spremno odgovoriti na zahtjevnu utakmicu s Krupom. Ekipa je hit sezone, igraju sjajno i imaju dobrog trenera. U prilici su da budu četvrti, a ako bi Sarajevo ili Željezničar osvojili Kup BiH, to četvrto mjesto bi vodilo u Evropu. To je dodatni motiv za Krupu, pa utakmicu dočekujemo maksimalno koncentrisano. Vidjeli ste kako je Krupa pravila probleme Želji na Grbavici te kako je pobijedila Slobodu. Prema tome, nijednog momenta nema opuštanja. S pobjedom u ovoj utakmici matematički osiguravamo izlazak u Evropu, to je naš cilj, a onda će kasnije biti sve lakše", izjavio je Janjoš.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Sarajevo dosta teže osvaja bodove na Koševu, a razlog je veliki pritisak koji je na cijeloj ekipi

"Bilo je problema na domaćem terenu, to je samo dokaz dodatnog pritiska na igrače koji žele da što prije riješe problem. Uvuče se malo nervoze, a objektivno, ekipe u Ligi za prvaka su jako kvalitetne, to pokazuju rezultati. Nema sigurnih pobjeda i bodova, morate ginuti na terenu do zadnje minute. Na gostovanjima igramo lakše, rasterećenije. Voditi Sarajevo i igrati za ovaj klub znači i stalni pritisak, mi se s tim dosta dobro borimo", rekao je trener FK Sarajevo.

Perica Ivetić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Perica Ivetić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Da je cilj pobjeda, potvrdio je i Ivetić.

"U svakoj utakmici idemo na pobjedu, a do nje protiv Krupe nećemo doći ako protivnika ne shvatimo ozbiljno. Krupa je hit prvenstva, jako dobra ekipa s odličnim pojedincima. Ovo je prilika da odigramo dobru utakmicu, pobijedimo i uključimo se u borbu za titulu. Svaki igrač koji nosi dres Sarajeva mora znati koju instituciju predstavlja, koliko je taj dres težak i ko je prije igrao za Sarajevo. To treba biti dodatni motiv svima. Dajem maksimum na treninzima, to mi se vrati na utakmicama, zadovoljan sam, ali može bolje. Bitan je kontinutitet", kazao je Ivetić.