Nakon Olympiakosa
12

Jander: U Zvezdi me nisu plaćali, navijači su me zvali majmunom i vrijeđali moju porodicu

F. Z.
Jander (Foto: EPA-EFE)
Jander (Foto: EPA-EFE)
Crvena zvezda nedavno je objavila kako je Jander Ribeiro Santana napustio klub, a lijevi bek je u razgovoru za kiparske medije govorio o vremenu koje je proveo na stadionu Rajko Mitić.

Jander je u telefonskom razgovoru za kerkida.net istaknuo kako u Zvezdi nije bio plaćen i kako su ga navijači vrijeđali nakon utakmice s Olympiakosom kada je napravio kiks koji je koštao Zvezdu proljeća u Evropi.

Igrao je Jander rukom u šesnaestercu u 86. minuti, a Olympiakos je došao do pogotka za 1/16 finala Evropske lige.

"Zahvalan sam Crvenoj zvezdi što mi je pružila priliku i što sam igrao u tako odličnoj ekipi. Savjest mi je čista, jer kada god sam igrao, bio sam jedan od najboljih na terenu. Nažalost, u meču protiv Olympiakosa imao sam tu nesreću i to je definitivno najgori trenutak moje karijere. Klub nije bio pošten prema meni u narednim danima. U utakmici protiv Kopenhagena u kvalifikacijama za grupnu fazu Lige prvaka bio sam najbolji igrač utakmice i bez tog nastupa ne bismo ušli u grupnu fazu Lige prvaka. Možete sve napraviti savršeno, a da vas se klub odrekne zbog jedne greške. Klub se nije ponio prema meni kako treba, između ostalog nisam bio plaćen šest mjeseci, ali sam nastavio raditi svoj posao kao profesionalac. Moram se ipak zahvaliti treneru Milojeviću na sjajnoj saradnji", rekao je Jander i dodao:

"Bilo je to zaista najgore vrijeme u nogometu koje sam doživio. Četiri dana prije utakmice u Grčkoj postigao sam pogodak i upisao asistenciju. Ono što me rastužilo su poruke koje sam dobio. Da su namijenjene samo meni, ne bih se osjećao toliko loše, ali kada prijete vašoj porodici, onda su riječi suvišne. Primao sam razne poruke, govorili su mi: 'Želimo da umreš, i tvoja supruga i sin. Neka umre cijela tvoja porodica. Ti si majmun'. To me je jako rastužilo. Govorili su mi da sam se kladio i prodao utakmicu. To je smiješno, ja se ne kladim i nikada ne bih oštetio svoj tim. To su gluposti."

Zvezda je prije tri dana saopćila da raskida ugovor sa Janderom i da će biti isplaćen zaključno s 31. martom.