Ne ide mu najbolje
64

James Rodriguez zaigrao nakon dva mjeseca i potpuno iznenadio novim imidžom

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Kolumbijski igrač James Rodriguez (30) vratio se na teren nakon gotovo dva mjeseca pauze i ponovo je zaigrao za Al-Rayyan u katarskoj ligi, ali mnogo više pažnje od njegove partije na terenu privukao je jako neobičan imidž Kolumbijca.

Bila je to utakmica koju neće pamtiti po dobrom jer je njegova ekipa poražena od ekipe Qatar SC-a 1:0, a James koji je pauzirao zbog crvenog kartona, u igru je ušao već u 12. minuti zamijenivši povrijeđenog Hashima Ali Abdullatifa.

James po ulasku nije ima često kontakt s loptom i njegov utjecaj na igru bio je minoran, a u prvi plan je izbila njegova nova frizura.

Kolumbijac se pojavio sa potpuno plavom bojom kose, te su se njegove fotografije proširile vrlo brzo na društvenim mrežama i uslijedili su brojni komentari.

Rodriguez je stigao u Al-Rayyan u oktobru nakon što je postao suvišan u Evertonu, ali u Kataru je odigrao svega tri utakmice u kojima je postigao gol i ostvario asistenciju sve dok nije isključen 30. oktobra zbog svađe sa sudijom u porazu od Al Arabija rezultatom 2:1.

Kasnije je takmičenje u ligi prekinuto kako bi se odigrao Katarski kup, a Kolumbijac nije mogao igrati jer nije bio registrovan.