Teški dani za Kolumbijca
73

James Rodriguez doživio najveće poniženje u karijeri: Igrao je za Real, a danas dotakao samo dno

S. G.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kolumbijski nogometaš James Rodriguez trenutno proživljava najteže trenutke u svojoj karijeri za koju su mnogi predviđali da će biti mnogo veća nego što jeste, nakon što je poslije raskida ugovora sa Olympiacosom ostao bez kluba.

Karijeru je počeo u domovini nakon čega je uslijedio transfer u Evropu, odnosno u Porto koji je prvi prepoznao njegov nesporni talenat.

Uslijedio je prelazak u redove Monaca, a epitet najboljeg strijelca Svjetskog prventva 2014. godine lansirao ga je u veliki Real Madrid.

Kao posuđen nogometaš nastupao je za Bayern, nakon čega njegova karijera kreće strmoglavim padom.

U Evertonu je pokušao da se vrati na veliku scenu, no u Premiershipu se nije proslavio poslije čega je odlučio da se okuša u katarskom Al Rayyanu.

Posljednja stanica bio mu je grčki Olympiacos sa kojim je raskinuo ugovor, svega dva mjeseca prije nego što mu je isti istekao.

Tako se Komlumbijac doveo u situaciju da je trenutno bez kluba, a ako je vjerovati izvorima za sada nema ekipa koje su spremne na ljeto da ga vide u svojim redovima.

Karijeru su mu obilježili i brojni ispadi, a poznato je da je James bio veliki zaljubljenik u alkohol i cigarete kao i u izlaske.