Svi ga hvale
22

Jallet: Ibra daje golove, razigrava i oduševljava

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Francuski, ali i evropski mediji oduševljeni su novim sjajnim izdanjem Zlatana Ibrahimović, ali ovaj put ne u ulozi strijelca, već playmakera.

PSG je u utorak u 4. kolu Lige prvaka na svome Parku prinčeva očekivano lako deklasirao najslabiju ekipu grupe D, zagrebački Dinamo, s 4-0. Švedski nogometaš pritom, pomalo iznenađujuće, nije postigao pogodak, ali je asistirao - za sva četiri!

"Radio je za ekipu, kao što to uvijek i radi. On je fantastičan igrač, fantastičan vođa, pomaže drugima da budu bolji. To je razlika između sjajnih igrača i šampiona. On je šampion jer koristi svoje vještine kako bi učinio ekipu boljom", oduševljeno je pričao trener Parižana Carlo Ancelotti.

Budući da je Argentinac Javier Pastore daleko od prave forme, Ibrahimović je odlučio preuzeti ulogu kreatora igre PSG-a.

"Zlatan je opcija kad Jeremy Menez i Ezequiel Lavezzi odjure naprijed. Može ostati povučeniji i osloniti se na svoje sposobnosti dodavanja. I to je način na koji ga možemo koristiti", dodao je Ancelotti.

Ibrahimovićeva sjajna tehnika i čudesan osjećaj za igru omogućuju mu da u pravom trenutku pošalje pravi odlučujući pas prema saigraču.

"Daje golove, razigrava saigrače i oduševljava. On je kompletan napadač", naglasio je kapetan PSG-a Christophe Jallet.