Human gest
33

Jala Brat kupovinom dresa čileanskog kluba donirao novac narodu Palestine

N. M.
Predstavnik Udruženja Pomozi.ba s dresom koji je kupio Jala Brat (Foto: Facebook)
Predstavnik Udruženja Pomozi.ba s dresom koji je kupio Jala Brat (Foto: Facebook)
Poznati bosanskohercegovački muzičar Jala Brat humanim gestom odlučio je pomoći narodu Palestine koji posljednjih sedmica trpi stravičan teror izraelske vojske.

Kako je objavilo Udruženja Pomozi.ba Jala Brat je na njihovoj humanitarnoj aukciji za 5.000 KM kupio dres čileanskog nogometnog kluba Deportivo Palestino, koji su osnovali Palestinci.

Čile je inače država s najvećom palestinskom dijasporom izvan Bliskog istoka, a zbog toga je i dres ovog kluba u bojama Palestine.

"Dres smo dobili na poklon kako bismo ga postavili na aukciju i sav prihod od aukcije donirali za narod Palestine. S obzirom na to da aukcije traju po nekoliko dana i moraju biti na vrhu zbog vidljivosti, što je nemoguće zbog prioritetnijih vijesti i apela, koji stižu jedan za drugim, odlučili smo se na "tihu aukciju" i ovaj unikatni dres smo ponudili nekolicini naših prijatelja, donatora.

Upravo je jedan od njih ponudio 5.000 KM za dres Deportiva Palestino. Iako je prvobitno želio da njegova donacija bude anonimna, zbog transparentnosti ćemo reći da se radi o reperu Jala Bratu, koji ima ogromnu želju da pomogne palestinskom narodu, a ovo je samo jedan od načina na koji to može uraditi.

Zahvaljujemo se Jala Brat - Jasminu Fazliću, što je još jednom odlučio učestvovati u našim humanitarnim akcijama, a vjerujemo da će na svojim nastupima u dresu sa palestinskim bojama, u vrijeme cenzure vijesti o dešavanjima u Gazi i Palestini, dodatno skretati pažnju na sve sto se trenutno dešava!", saopćeno je iz Udruženja Pomozi.ba.

Inače, Deportivo Palestino se takmiči u elitnom razredu čileanskog nogometa i trenutno zauzima četvrtu poziciju na tabeli.

Dva puta je ovaj klub bio prvak Čilea, a tri puta je osvajao nogometni kup ove zemlje.

Klub je osnovan davne 1920. godine.