Okončali karijere
238

Jakupović i Valjić više neće suditi mečeve Premijer lige BiH

Piše: N. K.
Edin Jakupović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Edin Jakupović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dvojica sudija s "A" liste Edin Jakupović i Ognjen Valjić okončali su svoje karijere kao djelioci pravde na utakmicama Premijer lige BiH, što je za portal Klix.ba potvrdio i Salem Prolić iz Komiteta za suđenje Nogometnog saveza BiH.

"Njih dvojica su podnijeli pismene zahtjeve Komitetu, gdje su naglasili da ne žele više suditi i gdje su izrazili želju da se prebace na sudijske istruktore, odnosno kontrolore suđenja. Komitet je tu odluku prihvatio", rekao nam je Prolić.

Jakupović i Valjić su u svojim zahtjevima istakli da su se zasitili suđenja i da više ne mogu napredovati u karijerama budući kako više nisu na međunarodnoj listi sudija.

"Sudijska organizacija se svake godine podmlađuje i uspjet ćemo nadoknaditi njihove odlaske. Njih dvojica su nam još trebali, iako u posljednje vrijeme nisu bili u formi. Međutim, svako može da pogriješi, ali oni jednostvano ne žele nastaviti karijeru i mi ih ne možemo natjerati da sude", kazao je Prolić.

Sudijska lista će tako u drugom dijelu sezone doživjeti određene promjene, a svi ljubitelji bh. nogometa se nadaju da će biti napretka u ovom vjerovatno najlošijem segmentu Premijer lige BiH.