Raduje se saradnji s Pandevom
33

VIDEO / Jahović nakon prvjenca za Zurich pozvan u reprezentaciju Makedonije

Piše: Dalibor Bošnjak
Jahović u duelu s jednim od igrača Thuna
Jahović u duelu s jednim od igrača Thuna
Makedonski napadač i bivši igrač Sarajeva Adis Jahović uspješno je nastavio karijeru nakon prelaska iz Wila u Zurich. U drugom je nastupu postigao prvjenac, a nakon toga je uslijedio i poziv u reprezentaciju Makedonije.

Nakon odličnih igara za Wil, makedonski napadač Adis Jahović je zadržao formu i već u drugom susretu za svoj novi klub Zurich je postigao prvi pogodak. Jahović je bio strijelac u pobjedi Zuricha nad Thunom rezultatom 4:1.

"Dobro sam se snašao i uklopio u ekipu, nije bilo nikakvih problema. Sjajno je to što sam postigao prvi gol već u drugom nastupu. Presretan sam", izjavio je Jahović za portal Klix.ba

Odlične dvije sezone u Švicarskoj su makedonskog selektora Čedomira Janevskog uvjerile u Jahovićev kvalitet te ga je odlučio pozvati za prijateljski susret protiv Slovenije, koji se igra 14. novembra u Skoplju. Jahović je rekao da je to ostvarenje jednog od njegova dva sna.

"Prvi moj san će biti uskoro ispunjen. Svoju radost zbog činjenice da ću obući reprezentativni dres vam ne mogu opisati. Još mi je draže što ću sarađivati s igračem kakav je Goran Pandev. U životu sam se uvijek trudio, prošao i dobre i loše stvari, a sve se na kraju isplatilo", rekao je Jahović.

Jahović slavi prvjenac za Zurich
Jahović slavi prvjenac za Zurich
Sjajni je napadač kao svoj drugi san naveo odlazak u Bundesligu. Koliko je to moguća opcija, prokomentarisao je u šali:

"Kako zasad ide, blizu sam svog drugog sna, a to je Bundesliga".

Reprezentacija Makedonije u grupi A kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu nakon četiri odigrana kola ima isto toliko bodova i nalazi se na četvrtom mjestu. Na trećem mjestu je Srbija sa istim brojem bodova, druga je Hrvatska sa 10, a na prvom mjestu je Belgija sa također 10 bodova. Makedonci će, kako sada stvari stoje, teško i do baraža, ali se Jahović ipak nada tome.

"Istina je da ne stojimo najbolje na tabeli, a i grupa je veoma teška. No, mi se ne namjeravamo predati. Borit ćemo se bar za baraž. Lopta je okrugla i sve je moguće", završio je Jahović.