Predsjednik FK Sarajevo
138

Jahić: Husref Musemić je dio bordo porodice i uvijek će ostati

E. B.
Senad Jahić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Senad Jahić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Senad Jahić je izjavio kako je odluka o smjeni Husrefa Musemića racionalna poslovna odluka.

Jahić je izjavio da "potpuno razumije da je dio navijača i javnosti razočaran viješću da Husref Musemić više nije šef stručnog štaba FK Sarajevo".

"Apsolutno ni u jednom času niko iz trenutnog rukovodstva nije doveo u pitanje činjenicu da se radi o legendi kluba, osobi koja je dugi niz godina punog srca nosila bordo dres, na terenu i pored njega. Husref Musemić je dio bordo porodice i uvijek će ostati", rekao je Jahić.

Jahić ističe kako je odluka o smjeni donesena zajedno sa većinskim vlasnikom upravljačkih prava Nguyenom Hoaijem Namom.

"Bilo je iznimno teških trenutaka, poraza, trzavica, ali mi smo mi iz UO pokazali jedinstvo, podržavali šefa Musemića i njegova funkcija ni u jednom času nije bila upitna. S druge strane osjećam zahvalnost za veliki broj poruka navijača koji su slali svoju podršku i razumijevanje, navijača koji su mjesecima komunicirali prema nama nezadovoljstvo zbog načina igre našeg tima u aktuelnoj sezoni", poručuje Jahić.

Jahić ističe kako je uprava kluba obavila razgovor i sa igračima.

"Trenutno ne postoji nijedan uposlenik kluba koji nije upoznat sa tim da je ovo bila racionalna odluka koja je donesena u saglasnosti sa većinskim vlasnicima upravljačkih prava. U takvom rukovodećem sastavu sa vlasnicima iz Vijetnama, na osnovu čije finansijske, logističke i moralne podrške naš klub jedino ima preduslove da se gradi ka veličini evropskog kluba došlo se do zaključka da indikatori sa terena ne zadovoljavaju te kriterije. Teško je obećavati da ćemo sutra postati evropski klub, mi to ne obećavamo. Ali dali smo obećanje da ćemo na tome raditi i ova poslovna odluka se desila na tom tragu", rekao je Jahić.

Također, odlučeno je da će svi uposleni u sportskom segmentu, a to su koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić, stručni štab i igrači snositi sankcije.