Trener Borca
160

Jagodić: Željeli smo ostvariti dobar rezultat, ali nismo zaslužili više od ovoga

E. B.
Vlado Jagodić (Foto: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar)
Vlado Jagodić (Foto: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar)
Banjalučki Borac gostovao je danas u trećem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica kod Željezničara, a susret je završen rezultatom 2:1 za Plave.

"Čestitam Amaru Osimu i Željezničaru na pobjedi. Zaslužili su slaviti i bili su bolji za jedan gol. Bio sam zadovoljan rezultatom u prvom poluvremenu iako nismo ispoštovali ono što smo se dogovorili, a to je igra na bok", kaže Jagodić i nastavlja:

"Nismo došli da se branimo, imali smo namjeru da napravimo pozitivan rezultat. Problem je deset minuta drugog poluvremena. Ne mogu nikako shvatiti kako mi je ekipa loše reagovala u tim momentima, Željo je znao to iskoristit i došao je do penala i drugog gola. Taj drugi gol smo primili kao na malom nogometu, a radi se o identičnom golu kao što je Željo dao u Bijeljini, kratkim pasom", kaže Jagodić koji je sredinom prvog poluvremena zbog povrede morao zamijeniti prvog špica Jovu Lukića.

"Ovaj put izmjenama nismo ništa dobili za razliku od prošlog susreta. Hendikepirao nas je izlazak Lukića zbog povrede. On je mlad, ali svojom snagom, znanjem i tehnikom može igrati Premijer ligu, ali zbog povrede koljena smo ga morali izvaditi. Možda nismo zaslužili više od ovoga. Željeli smo, ali nismo uspjeli. Sada se okrećemo Zrinjskom, sutra na treningu već treba zaboraviti šta je bilo na Grbavici", rekao je Jagodić.