Trener Slobode
36

Jagodić: Za mene je ovo neočekivan poraz

Piše: E. B.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Sloboda je danas izgubila od Sarajeva rezultatom 2:0 na Tušnju, a trener Tuzlaka Vlado Jagodić je istakao kako nije očekivao poraz.

"Iskreno, za mene je ovo neočekivan poraz. Očekivao sam da ćemo biti bolji. Kad se izgubi treba čestitati i čestitam Sarajevu na pobjedi. Moram reći da mi ni u jednom segmentu igre u drugom poluvremenu nismo odigrali kako smo se dogovorili. Naravno, nedostatak klasičnih špic igrača se vidi sad u ovakvim jakim utakmicama. U svakom slučaju, izgubili smo ne samo zbog toga, nego i zbog igre u sredini terena. Na kraju i opet prvi je bio poklon gol, a ja sam rekao da će jedan gol odlučiti. Naravno, mi ćemo izgleda uvijek u sudijskom vremenu primiti gol. I danas smo ga primili a nije nam trebao. Još jednom iskrene čestitke Sarajevu kako su danas igrali i nažalost kako smo mi igrali možda im nije trebala nikakva pomoć. Idemo dalje, za tri dana je nova utakmica, treba momke vratiti", rekao je Jagodić, koji se nada da će imati jači sastav za gostovanje u Bijeljini u narednom kolu.

"Mehmedagić je dobio crveni karton, znači njega nemam sigurno, ima nekoliko rovitih igrača, a nadam se da će se neko oporaviti. Znao sam i prije ove utakmice da nam je utakmica u Bijeljini borba za četvrto mjesto. Bojim se da smo mi, Radnik i pogotovo Krupa u Ligi za prvaka u rezervnom položaju", rekao je Jagodić.