Željo - Sloboda
8

Jagodić: Utakmica na Grbavici ima posebnu draž, ekipu postavljam za pobjedu

Piše: A. K.
Vlado Jagodić (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Nakon reprezentativne pauze i dvije kontrolne utakmice, fudbaleri tuzlanske Slobode nastavljaju takmičenje u fudbalskoj Premijer ligi BiH, a prvu utakmicu igraju sutra protiv Fudbalskog kluba Željezničar na stadionu Grbavica u Sarajevu.

Povodom odigravanja utakmice, danas je na tuzlanskom Tušnju upriličena konferencija za medije na kojoj su se obratili šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić i napadač Asim Zec.

Kako je istaknuto, Sloboda je u proteklom kolu napravila dobar rezultat pobijedivši FK Sarajevo na Tušnju 3:0, a velika serija Željezničara sa sedam pobjeda bez primljenog gola daje dodatni imperativ da ekipa Vlade Jagodića napravi dobar rezultat na otvaranju Lige za prvaka BiH.

Prema Jagodićevim riječima, subotnji susret predstavlja jedan fin izazov za tuzlanske fudbalere.

"Ovo je utakmica koja ima primjesu derbija protiv Željezničara i ja sam toga svjestan. Uvijek su to bile utakmice kao što je i sa Sarajevom, Borcem i Čelikom. To su stari ligaši i sigurno je da ćemo na taj način ući u ovu utakmicu, ali zaista s dozom rasterećenja", kazao je Jagodić.

Smatra da je ovaj put potpuno opterećenje na strani Željezničara.

"Sada je Željezničar došao do onog izvora na kojem treba da se napije vode. Ova utakmica ima i svečarski karakter, a ja im ovom prilikom čestitam na svemu onome što su uradili u infrastrukturnom dijelu. Kada je riječ o tome, zaista mi je zadovoljstvo da budem jedan od učesnika toga, a što se tiče takmičarskog naboja i same utakmice, moje razmišljanje se nije promijenilo u odnosu na 5. novembar prošle godine", izjavio je Jagodić.

Ekipu, ističe on, postavlja za pobjedu.

"Ako odigramo neriješeno možemo reći da ćemo biti zadovoljni, a ako izgubimo čestitat ćemo. To je sasvim logično i normalno, a ko drugačije misli, smatram da je na pogrešnom putu. Ovo je fudbal i sport, ali ima jednu posebnu draž", nastavio je Jagodić.

Inače, strateg Tuzlaka sutra na Grbavici neće moći računati na Jahića, Merzića, Muminovića, Lazevskog, Zilkića, Smajića i Muratovića.

Jagodić će se opredijeliti za ekipu koja će hrabro izaći na Grbavicu, spustiti loptu i igrati, jer se, dodaje on, protiv Željezničara jedino tako i može.

"Ako dozvolimo da nas Željezničar uvuče u kazneni prostor imat ćemo velike probleme, jer su oni 'premazani' i jaki u svemu i ja to vrlo dobro znam. Nastojat ćemo iskoristiti njihove slabosti koje imaju", dodao je strateg Tuzlaka.

Napadač Slobode Asim Zec vjeruje u pobjedu protiv Željezničara.

"Atmosfera u svlačionici je dobra. Držimo se kao jedna družina. Očekuje nas jedna teška utakmica, jer je Željezničar kvalitetna ekipa. Prije svake utakmice mi imamo kvalitetnu pripremu, a šef se trudi da nam pruži što više informacija o protivnicima, odnosno o njihovim manama i kvalitetima. Ako ispunimo sve što on traži od nas te pružimo borbenost i želju kao protiv Sarajeva, rezultat neće doći u pitanje", kazao je Zec.