Hvalio je Bašića
25

Jagodić uoči meča protiv Željezničara: Bili bismo sretniji da ne igramo, oni imaju loše strane

K. H.
Vlado Jagodić (Foto: T. S./Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Sloge Merdian Vlago Jagodić najavio je zaostali meč 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Željezničara rekavši da njegov tim zanima samo pobjeda i osvajanje tri boda, iako je svjestan da Plavi s Grbavice dolaze da prekinu niz od dva poraza.

Jagodić je rekao da vrijeme igranja ove zaostale utakmice nije baš idealno, a on se nada da, iako je meč protiv sarajevskog kluba uvijek donosi dodatni motiv, biti podstrek za njegove igrače.

"Mi bismo bili sretniji da ne igramo ovu utakmicu sutra, ali takva je odluka bila i ovo je sada drugačiji momenat nego tada kada smo trebali igrati. Nadam se da smo pobjedom nad Tuzla Cityjem napravili taj psihološki momenat u našu korist. Sigurno da svaka utakmica, a pogotovo protiv sarajevskih premijerligaša, donosi dodatni motiv", rekao je Jagodić.

Nakon toga, pohvalio je trenera Željezničara Nermina Bašića.

"Mladi kolega Bašić je izuzetno dobro krenuo u sezonu, napravio je dobre rezultate u evropskim utakmicama. Zgusnuti raspored im je uzeo mnogo energije, a sada su u problemima u koje svi dođu. Sada razmišljaju nakon dva vezana poraza da im je ovo prilika da prekinu taj niz. Međutim, mi igramo na svom terenu, pred svojim navijačima i siguran sam da imamo i snage i energije da odigramo dobro. Protiv ovakve ekipe nije dovoljno samo to, već treba biti i kvalitetan, zaustaviti njihove dobre strane, jer imaju i loše", rekao je Jagodić.

Utakmica Sloga Meridian - Željezničar igra se u srijedu u Doboju s početkom u 15 sati uz TV prijenos na Arena Sportu, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.