Nogomet
108

Jagodić: Ubjedljivo smo porazili Sarajevo, čestitam svojim igračima

Piše: D. B.
Vlado Jagodić (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Sloboda je u 22. kolu Premijer lige BiH ugostila Sarajevo i pobijedila rezultatom 3:0, a trener Tuzlaka Vlado Jagodić nije krio veliko zadovoljstvo.

"Čestitam svojim igračima. Na poluvremenu sam rekao da utakmica tek počinje, pa nismo stali i dodali smo gas. Hvala publici koja nosi ovu mladu Slobodu. Postići tri gola protiv Sarajeva koje pet utakmica nije primilo pogodak, pogotovo ih poraziti ovako ubjedljivo, zaslužuje pažnju. Meni je drago da se ovo danas dogodilo mojim igračima. Nismo imali samo sreće da iz Bijeljine donesemo bodove", izjavio je Jagodić.

Prema njegovim riječima, Sloboda ima šta pokazati i u Ligi za prvaka.

"Danas smo napravili dobru stvar za klub i grad Tuzlu, pokazali smo da iako podmlađeni, mi napredujemo. Moji igrači su bili pravi, Janjošu hvala na čestitkama. Imamo 14 dana da presložimo stvari, da se igrači oporave. Ovo nije zadnja rečenica koju smo rekli u prvenstvu, imamo šta pokazati. Evropa nije imperativ, ali stvaranje mlade ekipe ide svojim tokom", rekao je trener Slobode.

Na kraju je istakao da ekipa napreduje te da su igrači opravdali povjerenje.

"Imamo napredak u igri, bilo je kriznih momenata, ali to je Sarajevo. Ova ekipa tek sazrijeva, treba joj malo vremena, svi su opravdali povjerenje", završio je Jagodić.