Strateg Slobode
24

Jagodić: U novoj sezoni ćemo biti ekipa za poštovanje, u prvoj utakmici želimo pobjedu

Piše: A. K.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Fudbaleri tuzlanske Slobode utakmicom protiv Širokog Brijega u nedjelju započinju takmičenje u okviru Premijer lige BiH u sezoni 2017/2018.

Tim povodom u Tuzli je danas održana konferencija za medije na kojoj su šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić i kapiten Amer Ordagić rezimirali protekle pripreme te najavili koji im je cilj u predstojećoj sezoni.

Fudbaleri Slobode u novu sezonu ulaze u potpunosti spremni, a iza njih je period priprema u okviru kojih su odrađena 44 treninga i sedam kontrolnih utakmica.

Ove utakmice su, istakao je Jagodić, pokazale da je tuzlanski tim u određenim segmentima pokazao znatan napredak.

Inače, tokom pripremnog perioda nekoliko igrača je napustilo redove Slobode, međutim naporima stručnog štaba dovedene su zamjene.

"Od 12. juna je urađeno dosta toga i na prvu mogu konstatovati da smo uradili ono što smo željeli, igrački smo bolji nego što smo bili, a mogu slobodan biti i reći da zaista imamo bolji tim nego što smo imali", istakao je Jagodić.

On je rekao i da su se igrači Milan Ćulum i Amer Osmanagić ekipi priključili prilično kasno, naglasivši da su u veoma dobrom stanju, kao i da je Sulejman Krpić spreman za predstojeći period.

Naglasio je i da u nadolazećoj utakmici protiv Širokog Brijega neće moći računati na sve igrače, odnosno na one koji su se ekipi priključili veoma kasno zbog čega sva administrativna procedura vezano za njihov angažman još uvijek nije završena.

"Sve je učinjeno da procedura bude završena pravovremeno, ali naprimjer u slučaju Amera Osmanagića zbog certifikata koji je stigao u srijedu ujutro, a ne u utorak mi nismo dobili 'zeleno svjetlo' da on igra, ali se nadamo da ćemo imati sve igrače na raspolaganju i o tome ćemo pričati u najavi utakmice drugog kola", nastavio je strateg Tuzlaka.

Cilj Slobode u narednom periodu je da tim bude mnogo bolji nego što je to bio u protekloj sezoni, a Jagodić smatra da je to sasvim realno.

Potcrtao je da Tuzlaci i ovaj put žele Ligu 6, kao i da će od drugog kola, kada svi igrači budu imali pravo igre, Sloboda sigurno biti ekipa za poštovanje.

Kada je riječ o predstojećem susretu protiv Širokog Brijega, Jagodić je izjavio da ima iskrenu želju da njegova ekipa dobro odigra utakmicu.

"Spremni idemo i idemo pokušati odigrati otvorenu utakmicu. Imam sasvim dovoljan izbor igrača na raspolaganju koji su kvalitetni, uz određena iznenađenja za kolegu Sablića, jer smo radili dosta u proteklim pripremama na načinu igre. Mislim da imamo spremne dvije varijante, a za koju ću se ja odlučiti tek sutra", dodao je Jagodić.

Uz dužno poštovanje protivničkoj ekipi i njihovom treneru, Jagodić je rekao da smatra da Sloboda ima kvalitet i da može pobijediti Široki Brijeg.

"Koliko znam, Sloboda dosad nije pobijedila u Širkom Brijegu. Imamo težak zadatak, ali zašto mi ne bismo bili ta generacija koja će nešto takvo uraditi. Ne treba se niko ljutiti na moj optimizam koji je, mislim s pokrićem", naglasio je Jagodić.

Na gostujućem terenu neće moći računati na Krpića, Ćuluma, Đurđilovića i Osmanagića, dok su mu svi ostali igrači na raspolaganju. Imena 19 igrača koje vodi u Široki Brijeg, Jagodić je rekao da će biti poznata sutra.

"Poslije priprema koje su prošle, došli smo do tog dijela koji je najvažniji. Mi smo spremni i imamo veliku želju da na početku prvenstva krenemo s dobrim rezultatom. Neće nam svi igrači biti na raspolaganju, jer nemaju pravo nastupa, ali mislim da imamo dovoljno kvaliteta i znanja kako bismo i u prvom kolu pokazali dobru igru te se u Tuzlu iz Širokog Brijega vratili s bodom ili više njih", izjavio je kapiten Amer Ordagić.

Inače, u redovima Slobode trenutno je upisano 29 igrača, a Jagodiću su za sve ono što predstoji potrebna 22 igrača i tri golmana.

Strateg Tuzlaka još uvijek nije otvoreno rekao koja četvorica igrača mu u timu zapravo nisu potrebna.

"Još uvijek nisam uradio ono što sam najavljivao, pokušao jesam, ali ne želim biti bič Božji ili da nekoga tjeram iz svog kluba. Treniram sa 29 igrača još uvijek. Pojedini mlađi igrači nisu prihvatili moje preporuke da idu da igraju. To je njihov izbor i oni imaju pravo na to", zaključio je šef stručnog štaba Slobode.