Radnik - Sloboda
9

Jagodić: U Bijeljini se postavljamo tako da damo gol više

Piše: A. K.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
U okviru trećeg kola Lige za prvaka BiH fudbaleri tuzlanske Slobode sutra igraju u Bijeljini protiv ekipe Fudbalskog kluba Radnik.

Tim povodom danas je u Tuzli upriličena konferencija za medije na kojoj su se obratili šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić i fudbaler Nemanja Stjepanović.

Prema Jagodićevim riječima, utakmica protiv Radnika je utakmica u kojoj neće opteretiti igrače "moranjem".

U odnosu na prethodni susret protiv spomenute ekipe, Jagodić je istakao da se ovaj put mora poraditi na tome da se stvori manje grešaka.

"Radnik gotovo da ne griješi iz razloga jer imaju kompaktnu vrstu, jednu cjelinu koja veoma malo daje i veoma malo prima. To neprimanje golova njih drži u trenutnom bodovnom saldu koji je četiri boda iznad nas. Kod nas je obrnuta situacija, jer mi mnogo dajemo i dovoljno dajemo kakvu mladu ekipu stvaramo, ali mnogo i primamo", istakao je Jagodić.

Strateg Tuzlaka sutra definitivno neće moći računati na Harisa Mehmedagića koji ima suspenziju zbog crvenog kartona, a nakon današnjeg treninga zvanično će se znati da li će boje Slobode u Bijeljini moći braniti Ismar Tandir.

"Ova utakmica može donijeti pobjedu, neriješen rezultat i poraz, ali mi idemo ofanzivno da odigramo. Postavit ćemo se tako da damo gol više. Ništa naravno nije smak svijeta, ali bi nas pobjeda potpuno vratila u igru za četvrtu poziciju za koju mi još uvijek ne znamo da li donosi Evropu ili ne", naglasio je Jagodić.

Fudbaler Nemanja Stjepanović Radnik je ocijenio jednom veoma čvrstom ekipom.

"Idem tamo da napravimo što bolji rezultat i da damo sve od sebe kako bismo im bodovno prišli što bliže i borili se do samog kraja za to četvrto mjesto za koje se svi nadamo da vodi u Evropu", rekao je Stjepanović.

Susret Radnika i Slobode na rasporedu je u subotu od 16:30 sati u Bijeljini.