Susret na Tušnju
38

Jagodić: Sloboda je krupan zalogaj za Sarajevo, očekujem pobjedu

Piše: A. K.
Zilkić i Jagodić (Foto: Armin Kendić)
Zilkić i Jagodić (Foto: Armin Kendić)
Nakon gostovanja u Sarajevu i poraza od Fudbalskog kluba Željezničar, fudbaleri Slobode sutra nastavljaju takmičenje u Ligi za prvaka BiH utakmicom na Tušnju protiv ekipe Sarajeva.

Prema riječima šefa stručnog štaba Slobode Vlade Jagodića, crveno-crni moraju izvući određene pouke iz prethodne utakmice u Sarajevu koju je krasio visok nivo sportskog naboja.

Kada je riječ o susretu protiv Sarajeva, strateg Tuzlaka je kazao da njegova ekipa mora biti spremna na utakmicu koja će možda imati drugačiji tok.

"Vi vrlo dobro znate da su oni (FK Sarajevo, op.a.) na prošloj utakmici malo taktizirali iz prostog razloga jer su imali iza sebe seriju negativih rezultata u susretima sa Slobodom i zna se da je ovo za njih ovdje krupan zalogaj koji još nisu ni nagrizli, a kamoli sažvakali. Sad očekujem dijametralno suprotnu utakmicu, jer oni ne mogu više ništa taktizirati", istakao je Jagodić.

Podsjetivši da Sarajevo ima veoma širok roster igrača, Jagodić je rekao da u ovom trenutku razmišlja o svim varijantama koje bi mogao pripremiti protivnički trener za predstojeću utakmicu.

"Mi imamo dovoljno resursa u svojoj ekipi da možemo napraviti dobitnu kombinaciju za Sarajevo. Optimista sam, verujem u svoje igrače, ali me malo zabrinjava to što primamo mnogo golova. Druga smo ekipa po efikasnosti i nadam se da ćemo nastaviti takav trend", naglasio je Jagodić.

Fudbaler Almedin Zilkić kaže da Slobodi sutra predstoji možda i najteža utakmica dosad.

"Nama od utakmice sutra zavisi sve. Ako ih dobijemo, a nadam se da hoćemo, ići ćemo dalje s mnogo većim samopouzdanjem. Ali, ne treba zaboraviti da Sarajevo ima igrače poput Sarića, Ivetića, Huseinovića... Mislim da će biti veoma teško, ali mi ćemo dati sve od sebe", istakao je Zilkić.

Susret Slobode i Sarajeva najavljen je za srijedu od 16:30 sati na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli.