Trener Borca
70

Jagodić protiv nastavka sezone: Ibrahimović se povrijedio, šta bi tek kod nas bilo?

N. K.
Nogometaši Borca već deset dana rade na Gradskom stadionu, naravno sve po uputama i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Trener crveno-plavih Vlado Jagodić danas je napravio presjek stanja i najavio najavio neke planove u narednom periodu.

"Prije deset dana počeli smo s grupnim treninzima, koji su nam dozvoljeni odlukom kriznih štabova RS i Grada Banja Luka. Jedva smo čekali jer igrači 62 dana nisu bili ni s loptom ni na terenu. Prvu sedmicu smo iskoristili da odradimo sve ono što sam i mislio da možemo, a to je da igrače lagano uvedemo u rad kroz tri grupe od osam igrača. Tako nam je bilo dozvoljeno i mogu reći da sam prezadovoljan kako je sve to djelovalo. U ovoj sedmici smo smanjili broj grupa, a povećali broj igrača unutar jedne grupe, tako da trenutno radimo u dvije grupe sa po 12 nogometaša plus golmani. Ne mogu reći kako će to sve da izgledati od ponedjeljka budući da se još uvijek ne zna sudbina Premijer lige", rekao je Jagodić.

Trener Borca je podvukao da bez četiri sedmice priprema ekipa ne može biti spremna da radi ono što se od nje očekuje.

"Treneri šalju signale prema Nogometnom savezu BiH u nadi da će uvažiti mišljenje struke i da shvate šta to znači. Pod pretpostavkom da prvenstvo krene u junu nećemo na ljeto imati nikakvu pauzu jer početkom augusta je prva evropska utakmica. Dakle, nema priprema, a trebamo ući u taj pakleni ritam. Treneri znaju šta znači da nespremni igrači igraju u ritmu srijeda – subota. Ako sad izgubimo 4-5 igrača, kako ih oporaviti i spremiti za novu sezonu? To je najveći problem. Imamo primjer iz Bundeslige. Jedan Haaland koji vrijedi 100 miliona doživio je povredu prepona, tetive, Ibrahimović u Seriji A, isto tako... To je sve zbog izostanka potrebnog rada u proteklom periodu", poručio je Jagodić.

Za kraj je istakao kako je sporazumno raskinut ugovor sa Zoranom Milutinovićem, dok je ugovor istekao Demiru Jakupoviću i Denisu Čomoru te ni njih dvojica više nisu članovi Borca.