Derbi kola
23

Jagodić: Osim je najtrofejniji trener, teško primaju golove, ali moramo pobijediti

H. H.
Jagodić smatra da Borac ima tri boda manje od očekivanog (Foto: I. Š./Klix.ba)
Jagodić smatra da Borac ima tri boda manje od očekivanog (Foto: I. Š./Klix.ba)
Derbi utakmicu 14. kola Premijer lige odigrat će u ponedjeljak (18:00) Borac i Željezničar, a trener banjalučkog sastava Vlado Jagodić na konferenciji za medije istakao je da ga zanimaju samo tri boda.

Nakon poraza od Slobode u prošlom kolu (1:0) nogometaši Borca imaju imperativ pobjede u duelu sa Željom, jer samo sa tri boda ostaju u trci za sarajevskim klubovima koji su na prve dvije pozicije.

"Pred nama je serija utakmica u kojima će se pokazati karakter ekipe. Sve dobro što smo uradili u dosadašnjem dijelu dolazi na ispit. Na muci se poznaju igrači i nadam se da će to moji igrači u narednim derbijima opravdati. Duel je ovo najboljeg domaćina i ekipa koja je poznata po granitnoj odbrani i na gostovanjima nema poraz duže od godinu dana. Biće zahtjevna utakmica, ali vjerujem da moja ekipa zna da odgovori zadacima. Imam uvažavenje prema rivalu i za nas će to biti izazov. Osim je najtrofejniji trener, teško primaju golove, ali mi ako želimo da ostanemo u vrhu moramo da pobjeđujemo. Odigrali smo tri loša poluvremena na gostovanjima i prema mojoj računici imamo tri boda manje od očekivanog i zato želimo trijumf protiv velikog rivala", rekao je Vlado Jagodić u najavi meča.

Podsjetimo, u prvom međusobnom meču Željezničar je na Grbavici pobijedio Borac rezultatom 2:1.

Plavi su trenutno drugoplasirani na tabeli sa 29 bodova, a trećeplasirani Borac skupio je 24 poena. Lider je Sarajevo sa 32 boda nakon 13 odigranih kola.