Besplatan ulaz
4

Jagodić: Očekuje nas utakmica u kojoj greška može odlučiti

Piše: A. K.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
U okviru devetog kola Lige za prvaka BH Telecom Premijer lige na stadionu Tušanj u Tuzli sutra se sastaju Sloboda i Krupa na Vrbasu.

U povodu odigravanja utakmice danas je u Tuzli upriličena konferencija za medije na kojoj su se obratili šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić i fudbaler Vladimir Grahovac.

"Krupa ima svoj kvalitet i ona je nas pobijedila dva puta na svom terenu, a mi njih ovdje. Ali, mi imamo obavezu prema našim navijačima koje sutra očekujem da se oprostimo za ovu takmičarsku sezonu, da napravimo rezultat koji će nas ostaviti na četvrtoj poziciji", istakao je Jagodić te dodao:

"Taj rezultat je i neriješen, ali on nama ne odgovara jer u posljednjem kolu znamo s kim mi igramo, a s kim oni. Vjerujem da će Sarajevo i poslije gradskog derbija sutra vjerovatno ostati na trećoj poziciji i samim tim njihovo gostovanje u Krupi ne može donijeti nešto drugo. Zbog svega ovoga sutra tražim pobjedu protiv Krupe".

Istakao je da sutra očekuje dobru takmicu na Tušnju, s obzirom na to da protivnička ekipa dolazi rasterećena. Naglasio je i da će to biti susret u kojem jedan potez ili greška mogu odlučiti.

"Od Krupe očekujem da će ovdje doći da ne izgubi, tako da se spremamo za takvo nešto. Svi su treninzi bili podređeni tome", nastavio je strateg Tuzlaka.

Jagodić u predstojećem susretu neće moći računati na Mehmedagića, Zilkića i Subića koji su, kako je istakao, bitni za jedan ovakav duel.

I pored toga, dodao je, na teren će izaći ekipa koja može dobro igrati utakmicu.

"Krupa je prije svega ove sezone pokazala da je kvalitetna i mlada ekipa te da se može nositi s većinom ekipa u Premijer ligi i trebamo ih poštovati. Prednost i ulogu favorita sutra dajem nama iz više razloga, jer igramo na domaćem terenu, a međusobne odnose želimo popraviti. Krupa nas je pobijedila dva puta u gostima i mislim da sutra moramo imati veći motiv za pobjedu", izjavio je Grahovac.

Susret između Slobode i Krupe na Vrbasu je na rasporedu u subotu od 17 sati na Gradskom stadionu Tušanj, a uprava tuzlanskog kluba donijela je odluku da ulaz bude besplatan.