Nogomet
0

Jagodić: Nisam zadovoljan igrom svojih igrača

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Bilinom Polju izgubila od selekcije Austrije(2:0) u utakmici u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će 2015. godine biti odigrano u Češkoj.

Trener Austrije Werner Gregoritsch, zadovoljan je igrom svojih igrača koji su uspjeli presjeći duge lopte koje su trebale stići do Maletića, ali je izrazio i zadovoljstvo rezultatom.

"Želim da se zahvalim kolegi koji je bio korektan bez obzira što rezultat nije išao njima u korist. Znali smo da neće biti lako igrati ovdje, ali nakon prvih 15 minuta, moji igrači u napadu i defanzivci uspjeli su uspostaviti kontrolu i od tada smo kontrolisali cijelu utakmicu. Bosna i Hercegovina je dobra ekipa i mi smo znali da će pokušati dugim loptama uposliti Maletića, ali uspjeli smo da tu opasnost uklonimo", kazao je Gregoritsch te dodao da im ova pobjeda u narednim dijelu kvalifikacija mnogo znači.

Selektor mladih Zmajeva, Vlado Jagodić, na konferenciji za novinare je kazao kako je Austrija zasluženo slavila, te da je najveći problem u igri njegovih izabranika bio pritisak iz prošle utakmice.

"Poraz od Austrije nas udaljava od naših zamisli, a nisam mogao ni vjerovati da ovoliko igrača večeras može biti ispod nivoa. Ova grupa igrača teško se može boriti sa ovim pritiskom. Pokušali smo ga anulirati i napraviti kvalitetniju igru, ali očigledno je bilo mnogo pojedinaca koji su večeras podbacili. Imamo veliki nedostatak ključnih igrača u odnosu na utakmicu protiv Albanije i trebalo nam je dosta vremena da složimo ekipu, a danas nisam imao osam igrača sa tog spiska", kazao je Jagodić, te dodao:

"Austrija je večeras bila mnogo brža, agilnija i onda je rezultat od 0:2 zaslužen. Nismo odgovorili zadatku, mislili smo da ćemo napraviti neki boljitak, ali nismo i ne mogu biti zadovoljan", zaključio je Vlado.