NK Čelik pred gostovanje na Koševu
0

FOTO / Jagodić: Nećemo autobus stavljati u peterac

Klix.ba
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
U prostorijama Nogometnog kluba Čelik održana je konferencija za novinare povodom utakmice 1. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine, gdje će ekipa Čelika gostovati FK Sarajevo na Koševu.

Trener zeničke ekipe Vlado Jagodić je na početku čestitao ekipi Sarajeva na dobroj igri i rezultatu u kvalifikacijama za Evropsku ligu, te smatra da mogu dosta toga napraviti u uzvratnom susretu protiv FK Zete u Podgorici. Nakon toga je govorio o utakmici 1. kola Premijer lige.

"Realno je da moramo uvažavati Sarajevo i kvalitet koji je klub stekao kroz evropske utakmice, znamo s kim igramo i tu nema nepoznanica. Sinoć smo svi bili skauti Sarajeva i moram im čestitati, to je naš sportski prijatelj, ali na terenu su protivnik. Možda je to za javnost nepoznanica, ali Sarajevo je nas dosta skautiralo, čak i tokom priprema na Zlatiboru. Dragan i ja se dobro poznajemo i odigrali smo mnogo utakmica jedan protiv drugog. Ne želim da prijetim, ali mogu jasno reći da Čelik ide na Koševo da pobijedi, jer nema nikakvog razloga da ne vjerujemo u to, imamo pravo da se nadamo. Ekipa Sarajeva je sinoć u drugom poluvremenu u onom sastavu bila potrošena i mi to znamo, ali ja očekujem da će biti promjena u timu Sarajeva, jer ipak, ulog Evrope je iznad Premijer lige, a možda je to još jedan od razloga da razgovaramo sa još većim optimizmom. Bit ćemo optimisti i vjerovati u sebe", izjavio je Jagodić povodom utakmice sa ekipom Sarajeva na Koševu.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine ukinuo je Odluku o zabrani gostovanja navijača, a Jagodić se nada da će imati veliku podršku na Koševu te da će se dobrom i odgovornom igrom, a potom i rezultatom, zahvaliti navijačima što su došli podržati Čelik i biti dvanaesti igrač.

Sastav za utakmicu protv Sarajeva još nije poznat

Jagodić još uvijek nije objavio kompletan spisak igrača koji će izaći na teren u utakmici protiv Sarajeva. Istakao je da u timu imaju problema, ali da na Koševo ne idu kako bi se branili.

"Problema u timu imamo, najbitnije je da igrači odgovore ovom zadatku. Čelik ne ide na Koševo da stavi autobus u peterac, da se brani, Sarajevo ima slabe strane i nadam se da ćemo to iskoristiti. U fudbalu su moguća tri rezultata, mi moramo odigrati dobru utakmicu kako bismo izbjegli dva od njih", zaključio je Jagodić.

Deset novajlija u Čeliku

Iako su na pripreme krenuli sa skraćenim spiskom igračkog kadra, vrlo brzo su redovi Čelika pojačani novim igračima. U ekipu zeničkog premijerligaša došlo je deset novajlija: Vlado Marković, Elmir Kuduzović, Stefan Maletić, Stipe Barać, Alen Dedić, Marko Nestorović, Dejan Božičić, Jasmin Mešanović, Semir Bajraktarević i Meksud Čolić.

"Sada na raspolaganju imam 18 igrača i tri golmana, priključit ćemo nekoliko juniora i mislim da će to biti dovoljno. Neki igrači su napustili klub prošle sedmice. To je ono što smo i najavili, tim igračima je bolje da igraju i da stiču iskustvo u drugim klubovima. Malo me je iznenadio odlazak Mahmutovića, jer sam htio da on ostane, ali ja nikome ne mogu garantovati minutažu, pa tako ni njemu. Mi ćemo te igrače sigurno pratiti", izjavio je Jagodić.

Rezime priprema na Zlatiboru

Nogometaši zeničkog Čelika su u okviru priprema na Zlatiboru odigrali pet utakmica u kojima su zabilježili dvije pobjede, dva poraza i jedan remi. Utakmica protiv Sindikata profesionalnih nogometaša Srbije nije bila dobra provjera za prvu utakmicu. Ekipu Sindikata činili su profesionalni igrači Srbije koji nemaju angažman u klubovima, pa iz Čelika smatraju da su bili prejak protivnik za prvu provjeru. Čelik je odnio pobjede protiv FK Sloge i FK Napredak, dok je ekipa Borca iz Čačka porazila Zeničane rezultatom 1:0, a sa Sutjeskom su odigrali neriješeno.

Pozitivna stvar priprema na Zlatiboru, osim ovih utakmica, bila je i ta da se na gol Zeničana vratio Adis Nurković, koji je zbog povrede u januaru pauzirao i radio po posebnom programu.

"Smijem reći da ćemo biti ekipa koja će igrati potpuno drugačije nego što je Čelik igrao. Znam da javnost i navijači razmišljaju o tome da li je Čelik bolji ili lošiji nego što je bio, ali ja odgovorno tvrdim da će Čelik biti mnogo požrtvovaniji, mnogo borbeniji i kompaktniji nego što je bio, a kvalitet će se pokazati kada krenu prvenstvene utakmice", izjavio je Jagodić prilikom osvrta na protekle pripreme na Zlatiboru.

Učešće na Memorijalnom turniru "Galib Mujičić" u Vitezu

Ekipa Čelika se prilikom povratka iz Zlatibora uputila u Vitez, gdje su tradicionalno i ove godine učestvovali na Memorijalnom turniru "Galib Mujičić". Čelik je rezultatom 3:0 porazio FK Vitez u polufinalu turnira, a golove za zenički klub postigli su Bajraktarević, Travnačić i Čović. Ovo je bila prva ovosezonska utakmica Čelika pred svojim navijačima kojih je bilo oko 1.000. U finalu je Čelik minimalnom pobjedom nad Rudarom iz Kaknja osvojio trofej Memorijalnog turnira. Pobjedu nad Rudarom donio je Dejan Božičić nakon asistencije Baraća.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je veznjak Čelika Anid Travančić, dok je za najboljeg golmana izabran Adis Nurković. Po završetku priprema i odigranih utakmica nogometaši Čelika priveli su kraju pripreme za ovu sezonu. U devet odigranih utakmica nogometaši Čelika su zabilježili pet pobjeda, jedan remi i tri poraza. Ukupna gol razlika je iznosila 12:6. Ukoliko se izuzme prvi protivnik, Sindikat profesionalnih nogometaša Srbije, tokom ostalih osam utakmica u mrežu Adisa Nurkovića ušle su samo tri lopte.