Premijer liga BiH
4

Jagodić: Na domaćem terenu protiv Zrinjskog možemo mnogo dobiti

Piše: A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
U okviru 5. kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine u subotu se na Gradskom stadionu Tušanj sastaju ekipe tuzlanske Slobode i Zrinjskog iz Mostara.

Zbog loših vremenskih uslova crveno-crni su proteklih dana prošli kroz teške pripreme za predstojeću utakmicu. Strateg Tuzlaka Vlado Jagodić kazao je da Sloboda sutra može mnogo dobiti na domaćem terenu.

Istakao je da je lijepo kada se u najavi može reći da se susreću dva kluba koja su trenutno najefikasnija u kompletnoj ligi.

"Sutra je utakmica koja je u ovom trenutku možda i najbitnija, ali ja ću je proglasiti utakmicom koja može nama definitivno donijeti ono što mi potajno želimo, a to je jedna lagodnost oko četvrte pozicije", kazao je Jagodić.

Istakao je da je jučer nastojao ponovo doznačiti igračima šta bi to značilo sa Slobodom napraviti rezultat.

Sve to, kaže on, pokušava uraditi u cilju motivacije pred sutrašnju utakmicu, jer Slobodi dolazi aktuelni prvak i trenutni lider lige.

"Dolazi nam i ekipa koja ima samo jedan poraz na gostujćim terenima. Oni imaju takav roster da im mnogo ne znači ako imaju izostanak Stojkića ili Tomića. Luskuz koji oni sebi rade, a to je da Peko igra desnog beka na jednoj od prošlih utakmica, a da je Petrak stoper, samo pokazuje koliko su jaki u svakom segmentu", smatra on.

Dodaje i da je nabitnija stvar da Zrinjski ima dva poraza kod kuće, a lider je i dalje.

"On je čak izgubio od ekipe koja se grčevito bori za opstanak. Dakle, ranjivi su i oni i nije to problem. Poznajemo se dobro, mi imamo određenih stalnih problema u ovoj polusezoni oko raznih sitnih stvari koje na kraju mogu da budu krupne. Međutim, nas najviše brine ta naša nedoslijednost kada sam rekao da su mi ekipe veoma malo primale golova, a sada primamo po dva, tri ili četiri. To znači da radimo nenormalno individualne greške. Mi smo u Krupi samo svojim individualnim greškama izgubili utakmicu", naglašava Jagodić.

Zbog lošeg terena usljed snježnih padavina sutra su moguće brojne greške.

"Teren neće biti uslovan da se može razvijati nekakva lijepa i atraktivna igra. O tome ne želimo ni razmišljati, ali ćemo se morati postaviti tako da upravo Zrinjski ovdje ne može imati ulogu favorita. Mi smo domaćini i trebamo da se pitamo na ovoj utakmici. Mi moramo svi od reda, skupa sa navijačima, biti u službi pozitivnog rezultata. Ako greške svedemo na minimum, onda se imamo s pravom nadati da pozitivan rezultat nije daleko", kazao je strateg Tuzlaka.

Jagodić sutra neće moći računati na Efendića, Jahića i Merzića, a zbog individualnih problema upitan je i Zec.

Nogometaš Aleksandar Subić je izjavio da Zrinjski predstavlja kvalitetnu ekipu koja posjeduje veliki fond kvalitetnih igrača.

"Zrinjski je možda i najbolja ekipa u ligi, što pokazuju dosadašnji rezultati i način igre. Što se tiče nas, mislim da na domaćem terenu uz pomoć publike i maksimalnu motivaciju sutra možemo ostvariti povoljan rezultat", rekao je Subić.

Susret Slobode i Zrinjskog na rasporedu je sutra od 17 sati na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli.