Reprezentacija do 21 godine
3

Jagodić: Morat ćemo pobijediti i Grčku i Njemačku

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se jučer u Vogošći, gdje će se pripremati za posljednja dva kvalifikacijska susreta za evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine protiv Grčke i Njemačke.

Dva kola prije kraja kvalifikacija BiH zauzima drugo mjesto i dovoljan joj je bod da zadrži tu poziciju, ali selektor Vlado Jagodić smatra da njegovi izabranici moraju ostvariti maksimalan učinak u oba susreta ako žele nastupiti u baražu, s obzirom na to da u dodatnim kvalifikacijama igraju pobjednici deset grupa i četiri najbolja drugoplasirana tima.

"S obzirom na razvoj situacije u drugim grupama mislim da ćemo morati pobijediti u oba susreta da bismo bili jedan od četiri najbolja drugoplasirana tima. Nećemo mnogo o tome razmišljati već se okrećemo Grčkoj protiv koje moramo osvojiti sva tri boda", kazao je Feni Jagodić.

Selektoru su se odazvala 22 od 23 pozvana igrača. Danas će se ekipi priključiti Milan Đurić, ali ekipa je ostala bez Sanjina Prcića, mladog igrača francuskog Sochauxa koji se teško povrijedio.

Mladi bh. nogometaši dočekuju Grčku 7. septembra na stadionu "Asim Ferhatović Hase", dok tri dana kasnije na istom stadionu igraju protiv Njemačke.