Treneri Radnika i Veleža
640

Jagodić: Moramo biti zadovoljni bodom; Dudić: Čestitam sudiji Bilbiji, sve odluke je ispravno donio

E. B.
Vlado Jagodić i Feđa Dudić (Foto: Screenshot)
Vlado Jagodić i Feđa Dudić (Foto: Screenshot)
Nogometaši Radnika i Veleža su remizirali (1:1) u 4. kolu Premijer lige BiH, a treneri ekipa Vlado Jagodić i Feđa Dudić su nakon meča istakli da su zadovoljni ovim ishodom.

“Zadovoljan sam, pogotovo prvim poluvremenom. Efikasnost nas košta ove sezone, a tako je bilo i danas. Mi se i pored vodstva nismo htjeli braniti u drugom poluvremenu, ali realno, moramo biti zadovoljni. Moglo je otići i na našu stranu, a i na Veležovu. Naša ekipa raste i nadam se da će iz utakmice u utakmicu biti sve učinkovitija", rekao je Jagodić.

Dudić se osvrnuo na igru svoje ekipe, ali i na suđenje arbitra Luke Bilbije.

"Mogli smo u drugom poluvremenu i pobijediti, ali ne bi bilo zasluženo. Radnik je bio odličan u prvom dijelu, a kako smo mi igrali vidjeli ste po tome koliko sam izmjena napravio na poluvremenu. Krenuli smo poštediti ekipu jer igramo četiri utakmice u deset dana, drugi momci dobiju šansu, a oni samo potroše 45 minuta pa se poslije moramo vaditi. Zasluženo smo osvojili bod. Čestitam Radniku, a i sudiji Bilbiji. Treba pohvaliti suđenje kad je dobro, a Bilbija je svaku odluku ispravno donio. Ovo je put kojim treba ići, a ne da svake srijede gledamo ko nam sudi", istakao je Dudić.