Nogomet
0

Jagodić: Mnogi su digli ruke od nas; Musemić: Jedva čekam kraj

Piše: D. Brkić
Jagodić i Musemić
Jagodić i Musemić
Derbi starih rivala na stadionu Tušanj odigrali su Sloboda i Borac, a pobjedu su odnijeli Tuzlaci golovima Sulejmana Krpića (3) i Muhameda Mujića (9). Rivalitet Slobode i Borca traje najmanje 70 godina, a svojevremeno su Tuzlaci Banjolučanima "ukrali" Omera Jusića i Mesuda Nalića, koji su kasnije postali legendarni fudbaleri crveno-crnih.

U današnjoj utakmici, koja je bila lišena rezultatskog imperativa, Sloboda je pozitivan niz produžila na broj šest.

"Meni je jako važno što je publika stadion napustila zadovoljna. Mi smo svoj cilj ostvarili. Kada sam došao imali smo 12 bodova, a sada imamo 34. Što se mene tiče ja jedva čekam kraj prvenstva, jer je bilo stresnih utakmica i jakih treninga", kaže Husref Musemić, trener Slobode.

Vlado Jagodić, trener Borca, nije imao niti jednu zamjerku na pobjedu Slobode. Kaže kako je fudbalerima sugerisao da se odbrane u prvih 20 minuta, ali oni to nisu uspjeli.

"Došli smo na utakmicu faktički iz autobusa. Sve to ostavlja traga i bilo nam je značajno da ne kapituliramo u uvodnim minutama. Na našu žalost upravo se to i dogodilo. Međutim, mi moramo biti i sretni što smo uopšte doputovali u Tuzlu sa obzirom u kakvim uslovima živimo i radimo. Mnogi su od nas digli ruke, a postoje grupacije ljudi koji pred naše utakmice unose nemir", kaže Vlado Jagodić.

Sloboda do kraja prvenstva igra sa Veležom u Mostaru, dočekuje Mladost i ide u goste Sarajevu, dok Borac na svom travnjaku dočekuje davljenike Drinu i Zvijezdu, a prevenstvo zaključuju u Mostaru.