Trener Slobode
7

Jagodić: Mehmedagića i Efendića ću čekati do vikenda

FENA
Foto: Fena
Foto: Fena
Već tri dana traju ljekarski pregledi i testiranja igrača Slobode, tako da će večeras u 18 sati biti održan prvi zajednički trening svih nogometaša koji su na raspolaganju stručnom štabu.

Trenera Vladu Jagodića trenutno najviše zanimaju Haris Mehmedagić i Samir Efendić, koji su najavili razgovore o produženju ugovora i ostanku na Tušnju.

"Nažalost, nijedan se nije pojavio na treningu. Njima su ugovori istekli, ali još su igrači Slobode i moja velika želja je da ostanu u klubu, kao što su to uradili Aleksandar Lazevski i Adnan Hadžić", kaže trener Jagodić.

Za razgovore s igračima zaduženi su predsjednik kluba Senad Mujkanović i sportski direktor Denis Karić.

"Oni me informišu o svim novostima, a moje je da realizujem plan priprema. Mehmedagiću i Efendiću sam ostavio vremena do vikenda da se izjasne ostaju li u klubu ili ne. Od ponedjeljka počinjemo raditi dva puta dnevno i želim imati na raspolaganju sve igrače s riješenim statusom", naglasio je trener Tuzlaka.

Prvu internu kontrolnu utakmicu u Slobodi su najavili za 17., a drugu za 20. juni kako bi provjerili sve nove i igrače na probi, prije nego što naprave spisak igrača za pripreme u Kupresu (od 29. juna do 11. jula).