Nogomet
6

Jagodić: Krupa nije bezazlen protivnik, ali moramo učiniti sve za tri boda

Piše: A. K.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
U okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Fudbalski klub Sloboda sutra na tuzlanskom stadionu Tušanj dočekuje ekipu Krupe. Strateg Tuzlaka Vlado Jagodić kaže da crveno-crne sutra ne očekuje nimalo lagan zadatak, s obzirom na to da im u goste dolazi izuzetno perspektivna, mlada, poletna i kvalitetna ekipa.

"Moramo učiniti sve da pobijedimo Krupu, jer time dolazimo jedan bod iza njih. Neće biti lako jer je Krupa konstantno među prvih 11, ima od pet do sedam mladih igrača i to je zaista za pohvaliti. Međutim, ti mladi igrači su mnogo puta zavarali protivničke ekipe, odnosno one jače ekipe koje misle da Krupa nije adekvatan protivnik. Mi smo svjesni toga, a ja ako ikoga poznajem, onda poznajem njih, jer tamo igra mnogo igrača koje sam trenirao i znam vrlo dobro koliko mogu", kazao je Jagodić.

Od svojih igrača koji sutra istrče na teren očekuje da "nošeni" navijanjem vjernih navijača na Tušnju daju svoj maksimum.

Inače, Jagodić sutra definitivno neće moći računati na Efendića, Todorovića, Kostića i Govedaricu, a upitan je i nastup Ordagića koji je na treningu osjetio bol u nozi.

"Već u glavi imam određena rješenja, ali nakon današnjeg treninga odredit ću 18 igrača koji idu u karantin. Obaveza je da damo maksimum i dođemo do tri boda. Mislim da onda imamo realnu priliku da dođemo do 36 ili 38 bodova za koja procjenjujem da donose evropsku vizu", istakao je Jagodić.

Fudbaler Slobode Sulejman Krpić kazao je da je potrebno uložiti mnogo truda za pobjedu protiv ekipe Krupe.

"I prema boljim ekipama su pokazali da se znaju nositi. Mi smo u prošloj utakmici izgubili protiv njih iako smo išli u najjačem sastavu. Sutra mislim da ćemo biti pravi, izaći na teren i napokon pokazati našim navijačima i šefu da možemo savladati Krupu", dodao je Krpić.

Ulaz na subotnji susret je besplatan, a prema riječima člana Odbora za hitnost FK Sloboda Senada Mujkanovića, cilj ovog gesta je dostojanstven ispraćaj tuzlanskih fudbalera na kraju jesenjeg dijela sezone, a koji su dali sve od sebe u proteklom periodu.

"Sutra će također na ulazima u stadion biti postavljene kutije za prikupljanje dobrovoljnih priloga za Slobodu. Ima onih koji se javljaju u smislu da puno vole ovaj klub, a sura ćemo vidjeti koliko su ljubitelji Slobode spremni dati od sebe", rekao je Mujkanović.

Susret Slobode i Krupe na rasporedu je u subotu na tuzlanskom Tušnju od 13 sati.