Trener Slobode
35

Jagodić: Kojiću želim da sa Slogom igra u Ligi prvaka

FENA
Foto: Fena
Foto: Fena
Bivši igrač Radnika i Olimpica, stoper Jovo Kojić, umjesto za Slobodu u idućoj sezoni igrat će za federalnog prvoligaša Slogu iz Simin Hana.

Kojića su jutros očekivali na Tušnju, s obzirom na to da su čelnici Slobode sinoć u Bijeljini s njim, uz saglasnost Radnika, precizirali sve detalje prelaska na Tušanj, ali ga je „preoteo“ bivši predsjednik Tuzlaka, a sada Sloge, Azmir Husić.

Predsjednik „crveno-crnih“ Senad Mujkanović kaže da je Kojiću još sinoć osiguran smještaj u Tuzli.

"Rekao sam mu da može doći ujutro i da smo osigurali prevoz. Rastali smo se u nadi da je sve dogovoreno. Jutros smo saznali da je u sve umiješao prste Azmir Husić koji se zaklinje u ljubav prema Slobodi i tvrdi da joj nikada ne bi učinio ništa nažao, a kako to izgleda u praksi, pokazao je i ovaj primjer", izjavio je Mujkanović.

Kojić nije prvi igrač sa „spiska želja“ tuzlanske Slobode koga je „preotela“ Sloga. Nedavno je u taj klub prešao i Adnan Zulić, a spekulira se da Husić vrbuje i bivšeg beka Samira Efendića.

Među ostalima, Sloga je angažirala i Ivana Kostića, bivšeg stopera Slobode, koji se nakon odlaska s Tušnja i neuspjelog angažmana u Željezničaru obreo u Simin Hanu.

U Slobodi očekuju dolazak stopera Aleksandra Ignjatovića koji bi se trebao pojaviti na jutarnjem treningu.

"U nedavnom razgovoru rekao sam da imena novih igrača ne spominjem sve dok ih ne vidim na treningu. To se potvrdilo u slučaju Kojića, koji je „čvrsto“ obećao dolazak na Tušanj, a onda se predomislio. Ako je za nastavak karijere izabrao Slogu, a ne Slobodu, onda mu želim da s tim klubom igra u Ligi šampiona Evrope", rekao je Jagodić.

U Slobodi vjeruju da će do odlaska na Kupres pronaći iskusne igrače za sve deficitarne pozicije u ekipi, a najveći problem predstavljaju stoperi i jedan napadač.