Nogomet
0

Jagodić: Ispunili smo svoj cilj

FENA
Vlado Jagodić (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Nakon šest utakmica bez pobjede u prvenstvu, Sloboda je pobijedila Široki Brijeg identičnim rezultatom kao i minule srijede u Kupu BiH (1:0).Trener Vlado Jagodić nije krio zadovoljstvo, jer je ovo njegova treća utakmica na kormilu Tuzlaka, a nijednu nije izgubio.

"Kao trener nikada nisam poražen u susretima protiv Širokog Brijega. Jedan gol donio nam je tri izuzetno važna boda. Nije lako u četiri dana dva puta pobijediti Širokobriježane, a pri tome ne primiti gol. Ispunili smo svoj cilj, a to je da današnjem protivniku na tabeli pobjegnemo četiri boda. To je veliki korak ka Ligi za prvaka", rekao je Jagodić.

Trener Slobode se zahvaljuje igračima na angažovanju i naglašava da se "niko ne treba ljutiti što Sloboda ne igra atraktivno".

"Današnja utakmica nije bila dinamična kao ona u srijedu, kada je bilo dosta prilika za gol na obje strane. Ne treba se niko ljutiti što ne igramo atraktivno. Bitna je bila pobjeda i tri velika boda. Zahvaljujem mojim igračima na angažovanju, ali i navijačima na obje tribine koji su nam davali veliku podršku", kazao je trener Slobode.