Nogomet
8

Jagodić: Čestitke mojim igračima, borbenost ide u korist Rudara

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Ekipa NK Čelik danas je upisala svoju prvu pobjedu u utakmici protiv Rudara iz Prijedora, gdje su slavili rezultatom 4:1.

Trener Rudara Slobodan Starčević kazao je da je efikasnost igrača Čelika, Saše Kajkuta, odredila dalji tok utakmice.

"Ja prvo želim da čestitam igračima Čelika i kolegi Jagodiću na pobjedi i smatram da se ekipa prelomila u prvom poluvremenu, a idealni kvalitet Saše Kajkuta je prevladavao. Mi nismo iskoristili neke prilike koje smo imali, a drugo poluvrijeme smo otvorili crvenim kartonom, što je zaista loše", izjavio je Starčević.

"Mi smo se spremali za neke igrače, ali stil Čelika je ostao isti. Na kraju smo očekivali i jedan i drugi sistem koji smo vjerovali da će Jagodić iskoristiti, ali to nije prevagnulo u utakmici, nego, efikasnost koju su pokazali u prvom poluvremenu", prokomentarisao je Starčević izmjene koje je šef struke NK Čelik Vlado Jagodić, napravio u prvih 11 koji su danas istrčali na teren.

Jagodić nije krio zadovoljstvo današnjom pobjedom, ali je otkrio i da neki igrači nisu odgovorili na zadatke koji su se pred njih stavili u drugom poluvremenu.

"Poslije ovoliko utakmica bez pobjede postoji doza zadovoljstva, a pogotovo jer nam je došao Rudar koji je napravio kvalitetne rezultate u proteklim utakmicama i mi smo morali imati poštovanje prema njima. Pojedini igrači koji su ušli u drugom poluvremenu nisu odgovorili na ono što sam od njih tražio, ali igrači zaslužuju sve čestitke", izjavio je Jagodić.

Jagodić je u nastavku posebno pohvalio igrače Rudara koji su u drugom poluvremenu igrali sa igračem manje.

"Sve pohvale idu i za ekipu Rudara koji su danas igrali sa igračem manje, ali naše vodstvo od 2:0 na kraju prvog poluvremena je prelomilo utakmicu. Sa Dedićem u špicu sam dobio dodatni kvalitet i uspjeli smo u tome. Kolegi Starčeviću želim sve najbolje u nastavku prvenstva, a borba i zalaganje igrača Rudara danas ide u njihovu korist", dodaje Jagodić.

Pohvale su dobili i navijači Čelika "Robijaši", koji su prema riječima Jagodića, i pored loših rezultata bili vjerni svome klubu.

"Hvala i navijačima koji su danas bili tu i bodrili nas. Današnja utakmica je bila 'grč', toliko utakmica bez pobjede i na kraju smo svi zajedno uspjeli. Ovo psihološko stanje kroz reprezentativnu pauzu moramo zadržati, a onda ćemo dati sve od sebe ponovo", zaključio je Jagodić.