Pišu britanski mediji
29

Jadon Sancho donio veliku odluku: Napušta Borussiju i vraća se u Englesku

K. H.
Jadon Sancho (Foto: EPA-EFE)
Jadon Sancho (Foto: EPA-EFE)
Britanski mediji pišu da je mladi engleski napadač Jadon Sancho donio odluku o napuštanju Borussije Dortmund te da će karijeru nastaviti u Manchester Unitedu, prvom prilikom kada se Crvenim đavolima otvori mogućnost da realizuju transfer.

Manchester United se već mjesecima dovodi u vezu s transferom ovog igrača, a bez obzira na tešku ekonomsku situaciji u svijetu nastalu zbog pandemije koronavirusa, Crveni đavoli imaju spreman budžet da dodatno pojačaju svoju ekipu i sljedeće sezone napadnu titulu prvaka.

Sancho je prva želja tima s Old Trafforda i već nekoliko godina nalazi se na radaru Crvenih đavola, a dolazak u Manchester United za ovog krilnog napadača značio bi i odlazak u redove gradskog rivala Manchester Cityja u kojem je počeo karijeru.

Kako god, Guardiola nije očekivao preveliku minutažu, Sancho je napustio redove Građana i u Njemačkoj se afirmisao u jednog od najboljih krilnih igrača, a njegov ogroman potencijal pokušat će iskoristiti Manchester United koji ga kao dugoročnu mogućnost želi vidjeti u svom timu.

Njemački mediji nedavno su pisali da Borussija Dortmund neće spustiti cijenu od 120 miliona eura za ovog igrača, no ovaj klub sigurno je ozbiljno pogođen finansijskom krizom zbog pandemije koronavirusa i postoji mogućnost da Manchester United za manje novca kupi Sancha.

S Old Trafforda su nedavno poručili da su spremno dočekali trenutnu krizu u svijetu te da klub ima sredstva da očekivano posluje, prvom prilikom kada im se ukaže ta mogućnost. Jadon Sancho je, čini se, njihov prvi izbor.