Sebastian Frey
0

"Ja sam jedan od pet najboljih golmana na svijetu"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Francuski golman Fiorentine Sebastian Frey (29) svakako je jedan od najzaslužnijih igrača za kvalitetne rezultate “viola” u novoj sezoni.

Naime, nakon devet odigranih kola u talijanskom nogometnom prvenstvu Fiorentina drži kvalitetno peto mjesto na tabeli sa 15 osvojenih bodova, a u dosadašnjem je toku prvenstva primila tek šest golova.

Koliko je Frey važan za Fiorentinu moglo se vidjeti i u prvom domaćem prvenstvenom porazu “viola” ove sezone, u kojem je Napoli slavio minimalnu 1-0 pobjedu na Artemio Franchiju, a slavio bi i uvjerljiviju da nije bilo Freya.

  • Ne bih želio zvučati prearogantnim, ali u ovom trenutku, mislim da spadam među pet najboljih golmana na svijetu. Ispred sebe stavio bih tek Buffona, Julija Cesara, Čecha i Casillasa – rekao je Frey za Rai.

Uprkos kvalitetnim igrama Frey nema kredita kod francuskog selektora Raymonda Domenecha, te se niti ovom prilikom nije propustio dotaći francuskog stručnjaka s kojim vodi otvoreni medijski sukob.

  • S Domenechom nisam nikad imao problema, nikada se nismo svađali, ali ja sam očito igrač kojeg on ne želi u svojoj ekipi. Nikada mi nije objasnio odluku da me isključi. Nažalost ograničen sam neigranjem za reprezentaciju – zaključio je Frey.