Novi uspjesi
149

J Academy Sarajevo osvajač zlatne i bronzane medalje na "Arena X kup"

N. K.
Povodom druge godišnjice SC "Arena X" organizovan je turnir u pet generacija, a učestvovalo je više od 60 ekipa iz cijele BiH. J Akademija je uzela učešće u svim generacija i ostvarili su zapažene rezultate.

U generaciji 2012. J Academy je ponijela epitet najbolje ekipe i zasluženo osvojila prvo mjesto. U konkurenciji 2010. godišta, mladi "juventini" osvojili su bronzanu medalju.

"Jedno lijepo iskustvo za djevojčice i dječake iz naše akademije, koji su bili pravi primjer kako na terenu, tako i van njega“, kaže Anes Memić, trener u J Academy, koja je osnovana 2016. godine i to nakon uspješne saradnje s nogometnim velikanom Juventusom koja je trajala pet godina, unutar kojih su organizovani kampovi u Sarajevu, Zagrebu, Cetinju te pokrenuta i nogometna akademija.

Treneri koji su zaposleni u akademiji su prošli obuku kod stručnog tima Juventus akademije i uspješno rade po planu, programu i metodama Juventusovog nogometnog kluba.

"Naši članovi su imali priliku da učestvuju na Svjetskom prvenstvu Juventus akademija u Torinu kao i mnogim drugim domaćim i internacionalnim turnirima. Naša Akademija broji oko 90 članova, uspješno se takmiči u ligama Kantona Sarajevo i osvajač je mnogobrojnih lokalnih kao i internacionalnih turnira", kaže Memić.