Zasad bez detalja
22

Izvučeno tijelo iz aviona u kojem je bio Emiliano Sala

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Tijelo koje je primijećeno u olupini aviona kojim je putovao nogometaš Emiliano Sala je izvučeno, javlja BBC.

Vlasti su saopćile da su se specijalisti priključili naporima izvlačenja tijela iz aviona koji je pronađen na dnu Engleskog kanala te da se radi u teškim uvjetima. Tijelo je izvučeno na "najdostojniji mogući način", a potom su obaviještene porodice. U avionu su bile dvije osobe nogometaš Emiliano Sala i pilot David Ibbotson.

Avion Piper Malibu N264DB je 21. januara letio iz Francuske prema Cardiffu jer se dvadesetosmogodišnji Sala nakratko vratio u bivši klub Nantes dva dana nakon transfera u Cardiff vrijednog 15 miliona funti. Tokom leta je nestao s radara i pao u more.

Tijelo izvučeno iz aviona je prevezeno u mrtvačnicu u Dorset, a da li se radi o Sali ili Ibbotsonu zasad nije poznato.

Zvanična potraga je prekinuta 24. januara, nakon čega je pokrenuta privatna misija koju je predvodio naučnik i okeanograf David Mearns. Avion je pronašao pomoću sonara i podvodnog vozila.

Napori da se kompletan avion izvuče na površinu bili su neuspješni, a ranije je saopćeno da je u olupini viđeno samo jedno tijelo.

U međuvremenu je Salin bivši klub zahtijevao od Cardiff Cityja da izvrši obavezu i isplati 15 miliona eura. Argentinac je Cardiffovo rekordno pojačanje, ali nažalost nikad nije zaigrao za klub.