Nogomet
0

Izvučeni parovi nogometne Premijer lige BiH za sezonu 2004/2005

NINA
Predstavnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine organizirali su danas u Sarajevu izvlačenje parova za utakmice Premijer lige BiH u sljedećoj sezoni.

Aktuelni prvak naše zemlje Široki Brijeg, zatim Zrinjski, Žepče Limorad, Slavija, Ugljevika i Posušje su prijavile da će svoje utakmice na domaćem terenu igrati nedjeljom, dok će ostali timovi na svom terenu igrati prvim danom vikenda, subotom.

Žrijeb takmičarskih brojeva je bio poludirigiran i na samom početku je bilo neophodno razdvojiti ekipe koje su iz istog grada u različite skupine kako se ne bi dogodilo da im se poklope domaćinstva istoga dana.

Budući da je FK Slavija iz sarajevskog predgrađa Lukavice prijavila da će utakmice na domaćem terenu igrati nedjeljom, ostalo je da se druga dva premijerligaša iz glavnog grada BiH, Željezničar i Sarajevo, koji će dočekivati gostujuće sastave subotom, odvoje u dva dijela natjecateljskog kostura.

Tako je prvo određeno da takmičarski brojevi budu za Željezničar broj 2, a za Sarajevo 10, a potom su izvučeni i takmičarski brojevi svih drugih timova, počevši od prvaka Širokog Brijega, pa dalje sukladno ostvarenom plasmanu u prošloj sezoni, a naravno, priključeni su i novi članovi Premijer lige Budućnost iz Banovića i Slavija iz Lukavice.

Raspored takmičarski brojeva koji su izvlačili predstavnici NS-a BiH i nadležne komisije je sljedeći:

  1. FK Modriča Maxima
  1. NK Željezničar Sarajevo
  2. FK Borac Banja Luka
  3. FK Rudar Ugljevik
  4. NK Široki Brijeg .
  5. HNK Orašje
  6. HŠK Zrinjski Mostar
  7. FK Leotar Trebinje
  8. FK Slavija Lukavica
  9. FK Sarajevo
  10. FK Travnik
  11. FK Budućnost Banovići
  1. NK Posušje
  2. NK Žepče Limorad
  3. FK Sloboda Tuzla
  4. NK Čelik Zenica

Prema Bergerovim tablicama, određeni su parovi za sezonu 2004./2005., a parovi prvoga kola koje je na rasporedu 7. i 8. augusta 2004. su:

Modriča Maxima - Čelik Željezničar - Sloboda Borac - Žepče Limorad Rudar - Posušje

Široki Brijeg - Budućnost Orašje - Travnik Zrinjski - Sarajevo Leotar - Slavija